Παρασκευή 5 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
«Ανθισε» το κέντρο της Αθήνας

Οι πρώτες ψιχάλες βροχής νωρίς προχτές το απόγευμα έκαναν τις καρδιές πολλών μελών και φίλων του ΚΚΕ να σφιχτούν. Η βροχή που σταδιακά δυνάμωνε - πίστεψαν αρκετοί - θα απέτρεπε πολλούς από το να κατέβουν στο κέντρο της Αθήνας, να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση. Οσοι βρεθήκαμε στο Πεδίον του Αρεως αρκετά πριν την καθορισμένη ώρα έναρξης της συγκέντρωσης, με αρκετή αγωνία στρέφαμε το βλέμμα προς τα σημεία απ' όπου θα κατέφταναν οι προσυγκεντρώσεις. Κι όταν αυτές έφτασαν, όταν ο κόσμος πήρε τη θέση του στο χώρο, όταν ξεδιπλώθηκαν τα πανό και υψώθηκαν οι σημαίες, τότε όσοι ανησυχούσαμε, νιώσαμε μια μικρή ενοχή. Που δεν εμπιστευτήκαμε εξαρχής τους συντρόφους και συναγωνιστές μας, παρότι ξέραμε πως τίποτα δεν ήταν ικανό να τους κρατήσει μακριά από τη δική τους συγκέντρωση. Τους χιλιάδες που παρά τη βροχή (που ίσως να κράτησε κάποιους μακριά από τη συγκέντρωση δικαιολογημένα), έφτασαν με κάθε τρόπο και μέσο και πύκνωσαν τη συγκέντρωση. Νέοι και ηλικιωμένοι, άντρες και γυναίκες, εργάτες, υπάλληλοι και μικρομεσαίοι, ήταν όλοι εκεί. Και το χαμόγελο μεταδιδόταν από πρόσωπο σε πρόσωπο. Η έκφραση ικανοποίησης το ίδιο στα πρόσωπα όλων εκείνων, των χιλιάδων που πάλεψαν για να πετύχει αυτή η συγκέντρωση, που μετέφεραν το κάλεσμα της συμμετοχής σε κάθε χώρο της πόλης μέχρι και το τελευταίο λεπτό.


Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ είχε απ' όλα. Δυναμισμό, αποφασιστικότητα, ορμή. Ογκο και παλμό. «Ξεχείλιζε» αισιοδοξία. Ηταν μια μέρα γιορτής που οι κομμουνιστές της Αθήνας τη μοιράστηκαν με τους φίλους τους, με όλους εκείνους που έδιναν και δίνουν μαζί τους την εκλογική μάχη. Η βροχή δεν πτόησε κανένα. Εμείς την πτοήσαμε. Γιατί ήταν πιο δυνατή η βροχή των συνθημάτων μας, ήταν πιο δυνατή αμέσως μετά τη λήξη της συγκέντρωσης η ελπίδα πως τη Δευτέρα των εκλογών από καλύτερες θέσεις θα παλεύουμε για τα λαϊκά συμφέροντα. Αυτή η ελπίδα έγινε φλόγα και μας ζέστανε κι έκανε στάχτη το τσουχτερό κρύο.

Φύγαμε από τη συγκέντρωση με καινούριες και περισσότερες δυνάμεις. Να συνεχίσουμε τη μάχη του ψηφοδελτίου ως και την ώρα που θα κλείνουν οι κάλπες. Να μην αφήσουμε ούτε δευτερόλεπτο να πάει χαμένο, να μην επιτρέψουμε να χαθεί καμία ψήφος που θα μπορούσε να πέσει στην κάλπη υπέρ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ