Παρασκευή 5 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Μάχονται στο βούρκο τους οι μονομάχοι του δικομματισμού

Να βυθίσουν πιο βαθιά στο βούρκο την πολιτική ζωή του τόπου, επιχείρησαν και χτες οι μονομάχοι του δικομματισμού, οξύνοντας τη διαμάχη τους γύρω από το έντυπο με τις «υβριστικές αναφορές» για τον Γ. Παπανδρέου.

Τα επιτελεία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ από νωρίς χτες το πρωί αντάλλαξαν βαριές κατηγορίες, με μοναδικό στόχο να ενισχύσουν την πόλωση και να αποπροσανατολίσουν το εκλογικό σώμα. Με μηνύσεις, εισαγγελείς, «ραντεβού» στον τόπο του «εγκλήματος», οι εκπρόσωποι του δικομματισμού δίνουν την ύστατη μάχη, προκειμένου να νοθεύσουν τη λαϊκή ετυμηγορία στις εκλογές.

Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Αν. Διαμαντοπούλου κάλεσε χτες το μεσημέρι τη ΝΔ ή έναν εκπρόσωπο της ΝΔ «να μεταβούν από κοινού στο ταχυδρομείο, εκεί που βρίσκονται οι φάκελοι και με νόμιμο τρόπο, ίσως και με την παρουσία εισαγγελέα, να ανοίξουν ορισμένο αριθμό φακέλων, ώστε να αποδειχθεί ποιος λέει την αλήθεια για το περιεχόμενό τους». Μάλιστα, μια ώρα αργότερα, η Β. Παπανδρέου... συνοδευόμενη από μέλη της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ, φάνηκε πιστή στο... ραντεβού και πήγε στα κεντρικά γραφεία των ΕΛΤΑ στη Λένορμαν, όπου σύμφωνα με την Αν. Διαμαντοπούλου βρίσκονταν οι φάκελοι που «εστάλησαν από υπαλλήλους της ΝΔ». Η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ αποχώρησε λίγη ώρα αργότερα, αφού δεν προσήλθε κανένας εκπρόσωπος της ΝΔ στο συγκεκριμένο χώρο.

Την ίδια στιγμή η Αν. Διαμαντοπούλου, συντηρώντας το κλίμα της έντασης, έθετε συγκεκριμένα ερωτήματα στον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ για να απαντηθούν, προκειμένου, όπως υποστήριξε, ο «ελληνικός λαός να μπορεί μόνος του πάρα πολύ καλά να καταλάβει ποια είναι η αλήθεια»... Συγκεκριμένα, η Αν. Διαμαντοπούλου διερωτήθηκε γιατί δεν έστειλε η ΝΔ το προεκλογικό της υλικό από τέσσερα συγκεκριμένα υποκαταστήματα προκειμένου να έχει έκπτωση και χρησιμοποίησε το υποκατάστημα στο Κουκάκι και γιατί οι συγκεκριμένοι κίτρινοι φάκελοι είχαν γραμματόσημο και όχι την ειδική σήμανση ή τα διακριτικά του κόμματος.

Η Αν. Διαμαντοπούλου, παράλληλα, ισχυρίστηκε για τις συγκεκριμένες ενέργειες του ΠΑΣΟΚ: «Μ' αυτή την προσπάθεια το ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά προασπίζεται το ύψιστο αγαθό. Το ύψιστο αγαθό της ανόθευτης λαϊκής κυριαρχίας, όπως αυτή διατυπώνεται στο άρθρο 52 του Συντάγματος».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Θ. Ρουσόπουλος, υποστήριξε ότι η «κα Διαμαντοπούλου δε θέλει να μάθει την αλήθεια και μας καλεί σε παράσταση», ενώ πρόσθεσε πως «το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δε θα συμμετέχει σε παραστάσεις και προβοκάτσιες», εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του κόμματός του «στη Δικαιοσύνη». Παράλληλα, ο Θ. Ρουσόπουλος κάλεσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, «να αποδοκιμάσει τις καθεστωτικές πρακτικές», δηλώνοντας παράλληλα πως «ο κ. Παπανδρέου ενημερώθηκε για το θέμα μόλις το μεσημέρι της Τετάρτης», επικαλούμενος δηλώσεις του ιδίου στον ΑΝΤ1. Οι συγκεκριμένες δηλώσεις του Θ. Ρουσόπουλου, συνοδεύτηκαν από την αυτόβουλη προσέλευση του γενικού διευθυντή της ΝΔ, Γ. Βαρθολομαίου στον εισαγγελέα που ερευνά την υπόθεση, ο οποίος κατέθεσε αντίγραφα των δηλώσεων του Θ. Ρουσόπουλου, της Αν. Διαμαντοπούλου, καθώς και του Κ. Λαλιώτη, με τις οποίες, όπως υποστηρίζει η ΝΔ, «από τις 26 Φεβρουαρίου, είχε προειδοποιήσει ότι "θα ανακύψει αυτό το θέμα"».

Επίσης ο Γ. Βαρθολομαίος κατέθεσε αντίγραφο από κείμενο της εφημερίδας «Παρόν της Κυριακής» όπου αναφερόταν το θέμα προκειμένου να καταδείξει την αναξιοπιστία, όπως υποστηρίζει η Ρηγίλλης, του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας υποστηρίζουν ότι ο ταχυδρομικός Χρ. Αγγελόπουλος, προϊστάμενος διανομής ΕΛΤΑ, που κατήγγειλε το θέμα, «δεν είναι αξιόπιστος μάρτυρας, αφού πρόκειται για κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ».

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση

Στην εισαγγελέα Ελένη Σωτηροπούλου ανέθεσε χτες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Δημήτρης Παπαγγελόπουλος τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τη μήνυση που κατέθεσε προχτές κατ' αγνώστων ο Θόδωρος Πάγκαλος για αποστολή και διακίνηση εντύπων που αφορούσαν τον Γιώργο Παπανδρέου. Η εντολή του προϊστάμενου της Εισαγγελίας είναι να διερευνηθεί αν προκύπτουν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα και αν ναι να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι.

Με εντολή του Δ. Παπαγγελόπουλου, αστυνομικοί φρουρούν το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στο Κουκάκι. Από τον έλεγχο πάντως που έγινε δε διαπιστώθηκε ύπαρξη επίμαχου υλικού εκεί. Επίσης, ο Δ. Παπαγγελόπουλος ζήτησε από την κρατική τηλεόραση τη βιντεοταινία με τις δηλώσεις του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χάρη Καστανίδη, ο οποίος κατήγγειλε το τυπογραφείο που φέρεται να τύπωσε το επίμαχο υλικό.

Από έρευνα που έγινε στο Πρωτοδικείο Αθήνας, δεν προέκυψε η ύπαρξη καταστατικού για τη σύσταση του Σωματείου «Δράση Πολιτών για την προστασία της κληρονομιάς μας» που υπογράφει τα φυλλάδια από το 1990 μέχρι τώρα.

Στο μεταξύ αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις κατόπιν εισαγγελικής εντολής το πρωί και η περιοχή του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ Βεΐκου. Οι αστυνομικοί δεν επέτρεπαν την προσέγγιση ακόμη και όσων είχαν δημοσιογραφική ιδιότητα.

Εμφανίστηκαν και υπερασπιστές της πολιτικής ζωής

Οι εκπρόσωποι των μονομάχων, ξεπερνώντας κάθε όριο, συνέχισαν και χτες το απόγευμα την ανταλλαγή ανακοινώσεων, φτάνοντας να μιλούν η μεν η Αν. Διαμαντοπούλου για «δηλητηρίαση της πολιτικής ζωής»... και ο Θ. Ρουσόπουλος να κάνει λόγο για ...«πόλωση».

Η Αν. Διαμαντοπούλου, συγκεκριμένα, υποστήριξε: «Τα δικά μας παιδιά, οι 10.000 απολύσεις και τώρα αυτή η άθλια εκστρατεία με τα γνωστά φυλλάδια εναντίον του προσώπου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ μας οδηγεί χρόνια πίσω και δείχνει πώς εννοούν την επόμενη μέρα». Η ίδια, μάλιστα, ανέφερε: «Η ΝΔ δεν απάντησε σε κανένα από τα τέσσερα ερωτήματα που θέσαμε, επιβεβαιώνοντας τις ευθύνες της για το θέμα ουσιαστικά κρατώντας τη σιωπή του ενόχου».

Ο Θ. Ρουσόπουλος, απαντώντας, υποστήριξε: «Οι πολίτες κρίνουν και αξιολογούν τους πάντες. Στις 7 Μαρτίου θα δώσουν την απάντησή τους σε αυτούς που, πίσω από την επίκληση του "νέου", δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να επιχειρούν να φανατίσουν, να πολώσουν, να διχάσουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ