Παρασκευή 5 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Αλλος ένας λόγος για να τους εγκαταλείψουν οι εργαζόμενοι

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για την πολιτική της μαύρης προπαγάνδας και της προβοκάτσιας, όπου επιδίδονται ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Σε δηλώσεις της χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα τόνισε:

«Οπως είναι γνωστό το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, είναι ένα κόμμα πάρα πολύ έμπειρο στα ζητήματα της μαύρης προπαγάνδας και της προβοκάτσιας, προεκλογικά και μη.

Εμείς περιμέναμε ότι λίγο πριν ανοίξει η κάλπη θα συμβούν διάφορα, κυρίως ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα, τα οποία ένα πράγμα έχουν στο νου τους: Να διατηρήσουν ή να κατακτήσουν τη διακυβέρνηση. Και το πρόβλημά τους είναι ότι οι διαφορές των προγραμμάτων τους είναι σχεδόν ανύπαρκτες. Επομένως, το πεδίο της μάχης δεν μπορεί παρά να δοθεί με τη μαύρη προπαγάνδα, με την προβοκάτσια, με όλα εκείνα τα μέσα τα οποία διασφαλίζουν, να δημιουργήσουν εντύπωση διαφορών ανάμεσα στα δύο κόμματα.

Εμείς δεν μπορούμε, βεβαίως, να παίξουμε το ρόλο του Σέρλοκ Χολμ και να ανακαλύψουμε τι έγινε. Κι αν θέλετε, δεν είναι εύκολο να ασχοληθεί κανείς με αυτό το ζήτημα. Εμείς λέμε το εξής πράγμα: Ας πάνε να τα βρούνε μεταξύ τους.

Σημασία έχει ο λαός να βγάλει συμπεράσματα, να τα βρει με τη συνείδησή του, με την ευθύνη του και όλα αυτά τα γεγονότα που ζούμε αυτές τις τελευταίες ώρες - και δεν ξέρουμε και τι άλλο θα συμβεί μέχρι την Κυριακή - να αποτελέσουν στοιχεία που να διευκολύνουν εργαζόμενους να ξεκολλήσουν από τα δύο κόμματα.

Δεν υπάρχει ελπίδα. Κανείς δεν μπορεί να γίνει ουραγός, πελάτης και όμηρος κανενός από τα δύο κόμματα.

Αναμφισβήτητα ζητούμε την ενίσχυση, την υπερψήφιση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, διότι χρειάζεται ανάταση του κινήματος, αναγέννηση της ελπίδας και μόνο σ' αυτό το έδαφος διαμορφώνεται πολιτική ωριμότητα, για να μην πιάνουν οι προβοκάτσιες και η μαύρη προπαγάνδα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ