Δευτέρα 8 Μάρτη 2004 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΑΧΑΪΑ
Μοίραζαν την παλιά εγκύκλιο...

Προβλήματα δημιούργησε στην εκλογική διαδικασία, με ευθύνη της Νομαρχίας Αχαΐας και προσωπικά του νομάρχη Δημήτρη Κατσικόπουλου, η μη έγκαιρη αποστολή του διορθωτικού εγγράφου του υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με την οποία μόνο με αστυνομική ταυτότητα ή ελληνικό διαβατήριο ήταν δυνατή η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος.

Ετσι, μια σειρά ψηφοφόροι, ψήφισαν με ξένα διαβατήρια - σε πολλές περιπτώσεις υπήρξαν ενστάσεις από εκλογικούς αντιπροσώπους - καθώς η διορθωτική εγκύκλιος δεν είχε φτάσει στους δικαστικούς αντιπροσώπους, παρά το γεγονός ότι έπρεπε να είναι από την αρχή της διαδικασίας. Και σα να μην έφτανε αυτή η παράλειψη, όταν έγινε γνωστό το θέμα, η Νομαρχιακή Αρχή αντί να διευθετήσει άμεσα το πρόβλημα, συνέχισε στις 11 το πρωί με υπαλλήλους της να μοιράζει την προηγούμενη εγκύκλιο, επιτείνοντας το πρόβλημα. Μετά την έντονη αντίδραση πολλών εκλογικών και δικαστικών αντιπροσώπων, όταν έγινε πλέον γνωστό, μετά και τη δημόσια πρωινή τοποθέτηση του υπηρεσιακού υπουργού Εσωτερικών Νίκου Αλεβιζάτου, από τις 12 το μεσημέρι και μετά το θέμα διευθετήθηκε.

Επίσης, σε ό,τι αφορά στην εκλογική διαδικασία, προβλήματα μικρής σημασίας υπήρξαν (αργοπορία δικαστικών αντιπροσώπων, μικροελλείψεις σε ψηφοδέλτια που χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση των εποπτών εκλογών αποκαταστάθηκαν), τα οποία όμως ξεπεράστηκαν σχετικά γρήγορα.

Κατά τα άλλα, η εκλογική διαδικασία στην Πελοπόννησο κύλησε εν πολλοίς ομαλά χωρίς άλλα ιδιαίτερα προβλήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ