Δευτέρα 8 Μάρτη 2004 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Πανηγυρισμοί εντός και εκτός Ρηγίλλης

Με ξέφρενους πανηγυρισμούς σε κάθε γωνιά της χώρας, που όσο περνούσε η ώρα γίνονταν πιο αχαλίνωτοι, υποδέχτηκαν οι οπαδοί της ΝΔ το εκλογικό αποτέλεσμα.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι θριαμβευτικές δηλώσεις των στελεχών του κόμματος που ξεκίνησαν από νωρίς έξω από τη Ρηγίλλης.

Λίγο μετά τις 9.30, χτες το βράδυ, ο Κ. Καραμανλής βγήκε στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου των κεντρικών γραφείων της ΝΔ στη Ρηγίλλης και χαιρέτισε τους συγκεντρωμένους οπαδούς του κόμματός του, τους οποίους ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους στον προεκλογικό αγώνα της ΝΔ.

Νωρίτερα, ο Κ. Καραμανλής δέχτηκε και τα τηλεφωνικά συγχαρητήρια του Γ. Παπανδρέου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ του ευχήθηκε «καλή δύναμη». Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, Θ. Ρουσόπουλο, ο Κ. Καραμανλής ζήτησε από τον Γ. Παπανδρέου να έχουν κλίμα συνεργασίας, στο πλαίσιο του νέου ήθους που πρέπει να διακρίνει την επόμενη πολιτική περίοδο. «Εγώ προσβλέπω και στη δική σου συνεργασία», είπε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο κ. Καραμανλής.

Τα συγχαρητήριά τους για την εκλογική νίκη της ΝΔ διαβίβασαν τηλεφωνικώς στον Κ. Καραμανλή ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Ζοζέ Μπαρόσο, ο Αλβανός πρωθυπουργός Φ. Νάνο, η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής «Αθήνα 2004» Γιάννα Αγγελοπούλου και ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας.

Για καθαρή και μεγάλη νίκη της ΝΔ έκανε λόγο ο υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού του κόμματος, Γ. Σουφλιάς, δηλώνοντας διπλά χαρούμενος: «Πρώτον γιατί κερδίσαμε, παρά την ισχυρή αντίδραση του συστήματος ΠΑΣΟΚ. Δεύτερον, διότι οι πολίτες εμπιστεύτηκαν το πρόγραμμά μας, τη στρατηγική μας, την προεκλογική μας τακτική, τον ενωτικό πολιτικό μας λόγο».

Αναφερόμενος στον Γιώργο Παπανδρέου, ο Γ. Σουφλιάς εκτίμησε ότι θα παραμείνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και του ευχήθηκε να επιτύχει στο ρόλο του ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Κάνουμε μια νέα αρχή. Μια νέα αρχή, την οποία η κυβέρνηση της ΝΔ πρέπει να γράψει με επιτυχίες και με ανταπόκριση στη μεγάλη εμπιστοσύνη, την οποία ο ελληνικός λαός της έδειξε σήμερα», δήλωσε η δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη, εξερχόμενη από τα κεντρικά γραφεία της ΝΔ.

«Το έργο θα είναι δύσκολο, η δουλιά πολλή, αλλά με σωφροσύνη, με πρόγραμμα, με αυτοσυγκράτηση, με ταπεινότητα και κυρίως με αυτό που ο πρόεδρος της ΝΔ καθ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας τόνισε, κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, πιστεύω ότι θα πετύχουμε σε ένα δύσκολο έργο», επισήμανε.

Στις επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφων αν θα είναι υπουργός στη νέα κυβέρνηση, η κ. Μπακογιάννη επανέλαβε ότι έχει πολλή δουλιά να κάνει στο Δήμο Αθηναίων.

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Προκόπης Παυλόπουλος, δήλωσε ότι όσο μεγαλύτερη είναι η νίκη τόσο μεγαλύτερες είναι και οι ευθύνες. Οσον αφορά στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι αυτή θα είναι ολιγομελής, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του προέδρου της ΝΔ. «Επαναλαμβάνω όμως», είπε, «ότι το βασικότερο όλων είναι να κάνουμε πράξη το πρόγραμμά μας».

Ο Κ. Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της προσέλευσής του στη Ρηγίλλης, δήλωσε ότι «ήρθα να συγχαρώ τον αυριανό πρωθυπουργό και να του ευχηθώ επιτυχία στο δύσκολο έργο του».

Οπαδοί της Νέας Δημοκρατίας είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, έξω από τη Ρηγίλλης, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του Κ. Καραμανλή και του κόμματός τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντιλαϊκές προτεραιότητες(2004-03-08 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2004-02-06 00:00:00.0)
Συντεταγμένη «ανανέωση» εντυπώσεων(2004-01-24 00:00:00.0)
Καλλιεργούν το «μύθο» Σουφλιά(2001-04-07 00:00:00.0)
Μάχες για "ζώνες επιρροής"(1998-02-06 00:00:00.0)
Απόβαση υποψηφίων στη Θεσσαλονίκη(1997-03-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ