Σάββατο 1 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Απόβαση υποψηφίων στη Θεσσαλονίκη

Αρχίζει σήμερα το προσυνέδριο της ΝΔ και οι διεκδικητές της προεδρίας οργάνωσαν φιέστες υποδοχής

Στη Θεσσαλονίκη μεταφέρθηκε το επίκεντρο του ενδιαφέροντος για τα τεκταινόμενα στη ΝΔ, καθώς σήμερα αρχίζει το προσυνέδριο και οι υποψήφιοι πρόεδροι θα έχουν την ευκαιρία να εμφανιστούν για πρώτη φορά ενώπιον πολυπληθούς κομματικού ακροατηρίου. Μάλιστα, οι Γ. Σουφλιάς και Κ. Καραμανλής φρόντισαν να οργανώσουν "αυθόρμητες λαϊκές φιέστες" προκειμένου να δείξουν ότι έχουν "ρεύμα" στη βάση, ενώ το μόνο σίγουρο είναι ότι κανένας δε θα ασχοληθεί σοβαρά με το καταστατικό και το πρόγραμμα, που τυπικά είναι τα θέματα του προσυνεδρίου.

Διαδοχικά ο ένας μετά τον άλλον έφταναν οι υποψήφιοι στη Θεσσαλονίκη, σε μία ιδιότυπη πασαρέλα που θύμιζε έντονα προεκλογική περίοδο. Πρώτος έφτασε ο Μ. Εβερτ και σύμφωνα με τους συνεργάτες του απαγόρευσε στα στελέχη του να οργανώσουν υποδοχή στο αεροδρόμιο. Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ απέφυγε να σχολιάσει την υποψηφιότητα Καραμανλή και αρκέστηκε να πει ότι "δε θα απογοητεύσουμε τον ελληνικό λαό και ακόμα περισσότερο δε θα απογοητεύσουμε τα στελέχη και τους οπαδούς του κόμματός μας". Προέβλεψε δε ότι τόσο το προσυνέδριο όσο και το συνέδριο "θα είναι ενωτικά, εκσυγχρονιστικά και θα δώσουν μία νέα ελπίδα στον ελληνικό λαό". Σύμφωνα με πληροφορίες, εντείνονται ο πιέσεις προς τον Μ. Εβερτ να παραιτηθεί υπέρ του Κ. Καραμανλή προκειμένου να μην εμφανιστεί η λεγόμενη καραμανλική πλευρά διασπασμένη στο συνέδριο. Ωστόσο, ο πρόεδρος της ΝΔ προς στιγμήν εμφανίζεται ανυποχώρητος, αλλά εάν δει τελικά ότι κινδυνεύει να βγει τρίτος στο συνέδριο τότε δεν αποκλείεται τελικά να παραιτηθεί λίγες μέρες πριν την έναρξη του προκειμένου να αποφύγει το διασυρμό.

Ο νεότερος των υποψηφίων Κ. Καραμανλής προσδοκούσε "παλλαϊκή υποδοχή" στο αεροδρόμιο, αλλά οι άσχημες καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν κάτι τέτοιο. Οι λίγοι οπαδοί του που τελικά συγκεντρώθηκαν στο αεροδρόμιο επιβεβαίωσαν ότι ο νεαρός βουλευτής προσέρχεται στο συνέδριο "πουλώντας" το επώνυμό του. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον υποδέχτηκαν με το σύνθημα "ήρθε η ώρα του Καραμανλή", σύνθημα που ξυπνάει στους οπαδούς της ΝΔ αντανακλαστικά της "χρυσής περιόδου της ΝΔ".

Στο γήπεδό του έπαιξε χτες ο Γ. Σουφλιάς και έτσι οργάνωσε φιέστα υποδοχής στη Λάρισα, καθώς επέλεξε να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη οδικώς. Στα διόδια του Μακροχωρίου τον υποδέχτηκαν οπαδοί της εκλογικής του περιφέρειας, στους οποίους μίλησε ο Γ. Σουφλιάς με φόντο το σύνθημα "επιλογή νίκης", που είναι το κεντρικό σύνθημα της προεκλογικής του εκστρατείας.

Στη Θεσσαλονίκη πήγε χτες και ο "μοναχικός καβαλάρης" της κούρσας διαδοχής Β. Πολύδωρας.

Στα τεκταινόμενα στη ΝΔ παρενέβη χτες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Ρέππας, ο οποίος είπε ότι "το πρόβλημα της ΝΔ είναι πρόβλημα ιδεολογικής φυσιογνωμίας και πολιτικής στρατηγικής", αναγνωρίζοντας έτσι με τον τρόπο του ότι η δεξιά στην ουσία της πολιτική της κυβέρνησης "λεηλατεί" την πολιτική της ΝΔ, οδηγώντας τη σε υπαρξιακό αδιέξοδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ