Σάββατο 1 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να αντιπαρατάξουμε την ενωμένη πάλη

Κοντά στους εργαζόμενους της AEG βρέθηκε χτες ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ και μέλος της ΚΕ. του ΚΚΕ, Γ. Μαυρίκος,ο οποίος πραγματοποίησε περιοδεία στο εργοστάσιο της εταιρίας στο Κρυονέρι, στα πλαίσια της 10ήμερης καμπάνιας του Κόμματος για τη Συνθήκη του Μάαστριχτ. Ο συνδικαλιστής είχε μια εκτεταμένη συζήτηση με τους εργαζόμενους, τους οποίους ενημέρωσε για τις αντεργατικές κατευθύνσεις της Συνθήκης, αλλά και για τις προτάσεις και τις θέσεις του ΚΚΕ.

"Απέναντι στη Συνθήκη των πολυεθνικών και των μονοπωλίων, πρέπει να αντιπαρατάξουμε την ενωμένη πάλη", τόνισε ο Γ. Μαυρίκος και συνέχισε επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων: "Το 1981 η χώρα μας μπήκε στην τότε ΕΟΚ, μας έλεγαν ότι θα "φάμε με χρυσά κουτάλια", ότι θα διασφαλιστούν τα σύνορα της χώρας. Σήμερα, 15 χρόνια μετά, μήπως φάγαμε με χρυσά κουτάλια, μήπως εξασφαλίστηκαν τα σύνορά μας; Αντίθετα, η χώρα μας έγινε η Αλβανία της Ευρώπης. Πριν πέντε χρόνια ψηφίστηκε η Συνθήκη του Μάαστριχτ. Χωρίς να ρωτηθεί ο ελληνικός λαός.

Εκτοτε τι έχουμε; Καταπάτηση, κατάργηση δικαιωμάτων μας, λιτότητα χωρίς τέλος. Να πούμε κάτι που σας αφορά κιόλας... Εσείς φτιάχνετε μετασχηματιστές για τη ΔΕΗ, από το 1998 το κράτος δε θα έχει πια το δικαίωμα να αναθέτει τις προγραμματικές συμφωνίες σε εταιρίες που εδρεύουν και παράγουν στη χώρα, θα έρθουν τότε οι πολυεθνικές, χτυπώντας τις τιμές και αναλαμβάνοντας δουλιές που μέχρι σήμερα είχατε εσείς, σε βάρος της εγχώριας παραγωγής. Εμείς επιμέναμε τότε και επιμένουμε και τώρα ενόψει της αναθεώρησης της Συνθήκης, ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να ενημερωθεί και να τοποθετηθεί με δημοψήφισμα για το αν αποδέχεται ή όχι αυτή τη Συνθήκη".

Ο γγ της ΓΣΕΕ αναφέρθηκε όμως - μετά από ερώτηση εργαζόμενου - και στη στάση της πλειοψηφίας της Συνομοσπονδίας, σημειώνοντας: "Δεν μπορούμε να είμαστε και με το ληστή και με το χωροφύλακα. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ στηρίζει την αντιλαϊκή πολιτική, εμείς, με τη δύναμη που μας δώσατε, παλεύουμε και πιέζουμε για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζόμενων. Δώστε μας περισσότερη δύναμη και στα συνδικαλιστικά όργανα και στη Βουλή, αλλάξτε τους συσχετισμούς υπέρ των κομμουνιστών. Εχουμε αδυναμίες, μπορεί να κάνουμε και λάθη, αλλά ό,τι κάνουμε το κάνουμε με γνώμονα τα δικαιώματά σας. Δώστε μας περισσότερη δύναμη για να έχει άλλο βάρος η γροθιά μας στο τραπέζι".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ