Σάββατο 1 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ασέβεια και καπηλεία

Τρίτη επιστολή (με την απειλή ότι ..."επακολουθεί και τέταρτη") προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ απέστειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης, ωρυόμενος, με το γνωστό του ύφος και ήθος, κατά του ΚΚΕ και του "Ρ". Ο Ε. Γιαννόπουλος, μετά το εξώδικο και τους εκβιασμούς προς το "Ρ", μετά τις απειλές προς την ΕΣΗΕΑ, που ομόφωνα τον κατήγγειλε για την επιχείρηση "περιστολής της ελευθερίας του Τύπου", που συνιστούν οι πρακτικές του εναντίον της εφημερίδας, τώρα πέρασε σε νέο στάδιο. Ούτε λίγο - ούτε πολύ, ζητά από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ πιστοποιητικά συμμετοχής στον ΕΛΑΣ και στα Δεκεμβριανά...

Σε ό,τι αφορά τον ηρωικό ΕΛΑΣ της Αθήνας, είναι σίγουρο ότι ο αγώνας του ήταν μεγαλειώδης, πατριωτικός, αξιοπρεπής και "οδηγητής" για το λαό μας και τα οράματά του. Οράματα, όπως η αποτίναξη του ιμπεριαλιστικού ζυγού από τη χώρα μας και την κυριαρχία του λαού στην Ελλάδα. Σε ό,τι αφορά τον κ. Γιαννόπουλο, εξίσου σίγουρο είναι ότι ανήκει στις "εφεδρείες" όλων αυτών που με την αντιλαϊκή πολιτική τους υπηρετούν τους ιμπεριαλιστές.

Επειδή, δε, ο άνθρωπος δε σέβεται στο ελάχιστο τους χιλιάδες γνήσιους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, αγωνιστές, που η γνησιότητά τους επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι ποτέ δε διανοήθηκαν να καπηλευτούν για προσωπική προβολή εκείνους τους αγώνες, θα συμφωνήσουμε με αυτό που ο λαός μας αποτυπώνει σε πέντε μόλις λέξεις: Τα στερνά τιμούν τα πρώτα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ