Σάββατο 1 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ενέργειες που μας γυρίζουν σε άλλες εποχές

Πλήθος προσωπικοτήτων και μαζικών φορέων καταδικάζουν την επίθεση Γιαννόπουλου κατά του "Ρ" και γενικότερα κατά της ελευθερίας του Τύπου.

  • Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Επιδοματούχων ΙΚΑ Αθήνας - Πειραιά - Περιχώρων σε επιστολή του προς την κυβέρνηση, τον πρόεδρο της Βουλής, τα πολιτικά κόμματα και τα ΜΜΕ τονίζει: "Δηλώνουμε ανοιχτά ότι ο "αντιστασιακός" υπουργός Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλος ανεξάρτητα από το τι δηλώνει ο ίδιος, αποδεικνύεται αντικομμουνιστής με τις ενέργειές του και αποκρύπτει την αλήθεια, την οποία πολύ καλά γνωρίζει". Και συμπληρώνει: "Σαν συνταξιούχοι στην εφημερίδα "Ρ" βρήκαμε τον πιο άξιο υποστηρικτή της αλήθειας, όπως είναι τα κραυγαλέα αιτήματά μας. Μας κρατάει όρθιους και άθικτους μέχρι στιγμής από τα θανατερά αντιασφαλιστικά - αντισυνταξιουχικά μέτρα που έκανε νόμους η ΝΔ και τους εφαρμόζει ο κύριος Ε. Γιαννόπουλος, υπουργός Δικαιοσύνης, μαζί με την κυβέρνησή του".
  • Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης "Η ΕΝΟΤΗΤΑ" διαμαρτύρεται εντονότατα και καταδικάζει την ενέργεια του υπουργού Δικαιοσύνης και τονίζει: "Εμείς οι συνταξιούχοι, στην εφημερίδα "Ρ" βρήκαμε ένα θερμό συμπαραστάτη στους αγώνες μας και γι' αυτό εκδηλώνουμε την πλήρη συμπαράστασή μας".
  • Το παράρτημα ΠΕΑΕΑ Ιλίου (Ν. Λιόσια) "με αγανάκτηση καταδικάζει την ενέργεια του υπουργού Δικαιοσύνης Γιαννόπουλου, να φιμώσει τη φωνή της αλήθειας και αντικειμενικότητας στην πληροφόρηση, τη φωνή του "Ρ" με εξώδικο που του έστειλε καθώς και την ΕΣΗΕΑ, καλώντας τους να παίρνουν την προέγκρισή του πριν από κάθε δημοσίευμα". Και καταλήγει: "Λογοκρισία; Φασισμός; Μαύρες εποχές; Τι να πει κανείς;".
  • Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ότι "τις τελευταίες ημέρες όλο και περισσότερο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καταφεύγει σε αντιδημοκρατικές μεθόδους και μέτρα, προκειμένου να αντιμετωπίσει την ανάπτυξη των αγώνων του μαζικού λαϊκού κινήματος, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ενωση και ο ΣΕΒ και την οποία ενέκριναν με την ψήφιση της Συνθήκης του Μάαστριχτ πριν από πέντε χρόνια στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, η ΠΟΛ. ΑΝ. και ο ΣΥΝ και συνεχίζουν να στηρίζουν, παρά τη μεγάλη όξυνση των προβλημάτων που έφερε για τη χώρα και τους εργαζόμενους".
  • Αποκορύφωμα των τελευταίων μέτρων και ενεργειών της αυταρχικής - αντιδημοκρατικής στάσης της κυβέρνησης, τονίζει το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, είναι η επίθεση Γιαννόπουλου κατά του "Ρ" και κατά της ΕΣΗΕΑ, το πολυνομοσχέδιο Δικαιοσύνης, που θεσμοθετεί το αυταρχικό κράτος και ποινικοποιεί τους αγώνες. Οι ενέργειες και τα μέτρα αυτά της κυβέρνησης, συνεχίζει, μας γυρίζουν στην εποχή του "Ιδιώνυμου" και του Νόμου 509. "Οι ενέργειες του υπουργού Δικαιοσύνης που καλύπτεται πίσω από το "αντιστασιακό" του άλλοθι και το ιδιόμορφο, "αθυρόστομο και αυριανίστικο" ύφος του, είναι συγκεκριμένες και επιδιώκουν να γίνουν αποδεκτές από τους εργαζόμενους και το λαό και να εκφασίσουν την πολιτική ζωή της χώρας, καλύπτονται πλήρως από την κυβέρνηση και εκφράζουν στην ουσία την πολιτική τους".
  • Η Συντονιστική Επιτροπή Τοπικών Φορέων του Δήμου Αγίου Δημητρίου εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στο "Ρ". "Την επίθεση αυτή, τονίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους, είναι φυσικό να την αισθανόμαστε σαν επίθεση ενάντιά μας, ενάντια σε κάθε εργάτη, εργαζόμενο, φοιτητή, συνταξιούχο, γιατί ο "Ρ" είναι η εφημερίδα που πάντα και με συνέπεια υπερασπίστηκε και υπερασπίζεται τα συμφέροντα και τους αγώνες των εργαζομένων".
  • Η Δημοτική Κίνηση "Πειραιάς Αναγέννηση" αποδοκιμάζει "την απαράδεκτη και προκλητική προσπάθεια περιστολής της ελευθερίας του Τύπου, που εξαπέλυσε ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης".
  • Το Συνδικάτο Κατεργασίας Ξύλου Ν. Αττικής εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στο "Ρ" και καταδικάζει την ενέργεια του υπουργού Δικαιοσύνης ενάντια στον εφημερίδα για τα δημοσιεύματα σχετικά με τους αγώνες των αγροτών. "Μια τέτοια ενέργεια, τονίζει, είναι απαράδεκτη, αντιδημοκρατική, φασιστικής νοοτροπίας, που μας γυρίζει πολλές δεκαετίες πίσω, στις εποχές που όποιος δε συμπαρατασσόταν με τα συμφέροντα των κυρίαρχων κύκλων ντόπιων και ξένων και δεν τα υπηρετούσε πιστά, δεν ήταν Ελληνας, ήταν εχθρός της πατρίδας". Και σημειώνει: "Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του οφείλουν να πάρουν θέση, σε διαφορετική περίπτωση σημαίνει ότι τους χαρακτηρίζει όλους "το ύφος και ήθος" του Ε. Γιαννόπουλου".
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εξακολουθούν οι αντιδράσεις(2000-03-29 00:00:00.0)
Αστοχη η προσπάθεια φίμωσης του «Ρ»(2000-03-02 00:00:00.0)
Μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω(2000-02-18 00:00:00.0)
Την ευθύνη την έχει η κυβέρνηση(2000-02-17 00:00:00.0)
Κάτω τα χέρια από το «Ριζοσπάστη»(2000-01-11 00:00:00.0)
Η γενιά της Εθνικής Αντίστασης καταδικάζει(1997-02-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ