Σάββατο 1 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Υπάρχουν και σοβαρότερα πράγματα...

Από τον Κυριάκο Κυριακόπουλο, λάβαμε την παρακάτω επιστολή:

"Προς τη Σύνταξη του "Ριζοσπάστη"

Κύριοι,

Νομίζω πως το παρακάνατε. Υπάρχουν τόσα σοβαρά ζητήματα με τα οποία μπορείτε και θα 'πρεπε ν' ασχοληθείτε, και σεις, για περισσότερο από μια εβδομάδα, χαβαλεδιάζετε, ασχολούμενοι μ' έναν ...χασοδίκη που ακούει στο όνομα Γιαννόπουλος.

Επιτέλους! Αρκετά παίξατε με τη νοημοσύνη μας. Φτάνει πια!

Δε νομιμοποιείστε να ασχολείστε με αηδίες, επειδή αυτός που τις λέει βαφτίστηκε από κάποιους "υπουργός".

Αυτοί που τον βάφτισαν έτσι, ξέρουν πολύ καλά γιατί το έκαναν.

Ηθελαν να ασχολούνται μαζί του οι αφελείς, και να αφήνουν έτσι τους άλλους να κάνουν ανενόχλητοι τη δουλιά τους.

Το έκαναν, όμως, και γιατί θέλησαν με τον τρόπο αυτό να ...τιμήσουν, τη δικιά τους ΜΑΣΚΟΤ, στο δικό τους το θίασο. Οχι, φυσικά, γιατί εκτίμησαν τις ικανότητές του. Απλά, την ανυπαρξία αυτών των ικανοτήτων οι άνθρωποι είχαν την έμπνευση να αξιοποιήσουν. Και αυτό, με μια έννοια, δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο. Είναι ένα γεγονός, που, τηρουμένων των αναλογιών, εκδηλώνεται, από καταβολής κόσμου, τόσο στην ιστορία, όσο και στα παραμύθια τα παιδικά.Σκεφθήκατε ποτέ πόσο άχαρος θα ήταν ο ρόλος του έξυπνου Σκρουτζ, χωρίς την παρουσία του ηλίθιου Ντόναλντ;

- Αναλογιστήκατε ποτέ την απογοήτευση των αναγνωστών του Μίκι - Μάους, χωρίς τις περιπέτειες του ανόητου Γκούφι;

- Φανταστήκατε τι θα γινόταν ο Αστερίξ, χωρίς τον Οβελίξ;

- Ο Λούκι Λουκ, χωρίς τον Ραν Ταν Πλαν;

- Η συμμορία των Ντάλτον, χωρίς τον "κόπανο" Αβερελ;

- Ακόμα και οι 7 νάνοι της Χιονάτης, αλλά και τα σύγχρονα Στρουμφάκια, είχαν και έχουν τον δικό τους Ευάγγελο.

Πώς, λοιπόν, θέλετε ένα ΠΑΣΟΚ, χωρίς τον Γιαννόπουλο;

Επειδή δηλαδή ο άνθρωπος λέει ότι του κατέβει;

Μα είναι σαφές πως πρόκειται για άτομο ...ΕΠΕ (περιορισμένης ευθύνης).

Πρόκειται για άτομο, που, όταν ανοίξει το στόμα του, ή ...κουταμάρα θα πει, ή ...θα φτύσει. Αυτό ξέρει να κάνει, αυτό κάνει.

Αν ήξερε να κάνει πολιτική, θα έκανε πολιτική. Επειδή δηλαδή ο άνθρωπος νομίζει πως είναι υπουργός, επειδή υπογράφει νομοσχέδια που του συντάσσουν κάποιοι άλλοι, νομίζετε πως έχετε το δικαίωμα να του ζητάτε να υπερβεί τον εαυτό του;

Σταματήσατε κάποια μέρα, κύριοι, στα φανάρια στο Δαφνί, να δείτε πόσοι θα σας πλησιάσουν, που νομίζουν πως είναι Καίσαρες, Ναπολέοντες κλπ.;

Από αυτούς, δηλαδή, γιατί δε ζητάτε ευθύνες για τη Ρώμη και το Βατερλό;

Επειδή δε βρέθηκε σύγχρονος πολιτικός φορέας να επισφραγίσει αυτή τους την ιδιότητα; Η μήπως επειδή εκείνοι σας ζητούν δεκάρικα, ενώ ο Ευάγγελος το κάνει αφιλοκερδώς;

Κύριοι,

Νομίζω πως πρέπει να σοβαρευτείτε.

Ο άνθρωπος αυτός έχει το ακαταλόγιστο και το ξέρετε. Ο άνθρωπος αυτός ζει ένα δράμα και το ξέρετε.

Οταν ήταν μικρός, ο μπαμπάς του ήθελε να γίνει δικηγόρος. Και μετά ήθελε να τον κάνει πολιτικό. Και το όνειρο του μπαμπά έγινε πραγματικότητα. Ο Βαγγελάκης μεγάλωσε και έγινε και δικηγόρος και προπάντων "πολιτικός".

Ελα, όμως, που κάπου χάλασε η δουλιά!

Και ο μεγάλος χασοδίκης - συγνώμη, δικηγόρος ήθελα να πω - νιώθοντας αδυναμία να υπερασπίσει τον εαυτό του, απειλεί με δικαστήρια όλους αυτούς που γελούν με τα χάλια του. Ελα, όμως, που ξαναχάλασε η δουλιά και ο ασυμβίβαστος επαναστάτης αποδείχτηκε κότα με λειρί (συμπαθές δίποδο η κότα - και το λειρί, κορόνα στο κεφάλι της - εξ ου και συμπαθέστατο τετράποδο ο γάιδαρος) και αποδέχτηκε την πρόσκληση της κυρίας Βελλίδη! Και πήγε στην πρεμιέρα της - ο ασυμβίβαστος - ξεχνώντας την υποχρέωσή του να σεβαστεί τα παντελόνια του - συγνώμη, τα γαλόνια του ήθελα να πω - όντας ο ίδιος υπουργός Δικαιοσύνης (Δεν το πιστεύω!!! Αλλο υπουργείο ήθελαν να του δώσουν και κάποιο λάθος έγινε στην τελετή παράδοσης).

(Αλήθεια, κύριε υπουργέ, αυτό που διαπράξατε τι λογής έγκλημα είναι; Πώς λέγεται να δεις... Απιστία σε βαθμό ξεφτιλίσματος λέγεται; Δεν ξέρω ακριβώς, θα σας γελάσω).

Ε, τώρα!!! Από έναν τέτοιο "Πολιτικό Ανδρα", που εκτελεί χρέη υπουργού επί της απονομής της Δικαιοσύνης, δεν ξέρω τι μπορείτε να περιμένετε, τόσο εσείς, όσο και οι δύστυχοι δικαστές και εισαγγελείς - και ιδίως αυτοί - που "κατασυκοφαντήθηκαν" και είχαν την ατυχία να αναλάβει ο Βαγγέλης αυτόκλητα το έργο της υπεράσπισής τους.

Εδώ που τα λέμε, ούτε ψύλλος στον κόρφο τους δε θα ήθελα να ήμουν με το Βαγγέλη συνήγορο. Εδώ που τα ξαναλέμε, μέχρι και απεργία πείνας θα έκανα (αν ήμουν δικαστής) για να απαλλαγώ από έναν τέτοιο συνήγορο υπεράσπισης.

Κύριοι του "Ριζοσπάστη",

Ξανανομίζω πως πρέπει να ...σοβαρευτείτε.

Είναι σαφές πως δεν μπορείτε να περιμένετε τίποτα από έναν ...νεανίζοντα, αλλά, κατά τα άλλα, ξιπασμένο και ανισόρροπο "πολιτικό" ραμολιμέντο.

Καταλαβαίνω πως σας τρομάζουν οι ψήφοι του στη Δυτική Αθήνα. Ηταν ψήφοι ..."βαθιά πολιτικοί", λίγο λιγότερο βέβαια από τις ψήφους του Λεβέντη. Μόνο που ο Λεβέντης ατύχησε. Δεν είχε την ευκαιρία να βρίσκεται σ' ένα ΠΑΣΟΚ, για να επαναλάβει έναν ανάλογο ...θρίαμβο. Βλέπετε, το ΠΑΣΟΚ έχει το δικό του"Λεβέντη" - έστω και imitation - γι' αυτό ...χτυπιέται από το δικό του κανάλι ο ...οriginal.

- Κουταμάρα, λοιπόν, ο Γιαννόπουλος... φραπέ ο Λεβέντης.

Παροιμία ο imitation... απόφθεγμα ο original.

Και πάει λέγοντας η δουλιά.

Δεν έχει καμία σημασία αν στο στόμα και των δυο δεινοπαθεί η ελληνική γλώσσα (Αυτό το ..."συκοφαντισμούς", πολύ μου άρεσε υπουργάρα μου!!!, υπερασπιστά του Πλουμπίδη!!! Εκεί που... ο Πλουμπίδης, φύτρωσες εσύ υπουργέ μου!!!).

Σημασία έχει πως τούτος ο λαός πρέπει να πειστεί πως ο ένας είναι χειρότερος από τον άλλο, προκειμένου να δώσει την ψήφο του στο ...χειρότερο, για να μπορεί στη συνέχεια να αποκαλεί:

- τον ένα ...ΥΠΟΥΡΓΕ μου.

- τον άλλο ...ΠΡΟΕΔΡΕ μου.

Και να γελά ασταμάτητα με τα καμώματα και των δυο, καπηλευόμενος - είναι αλήθεια - το ...ψώνιο τους, να βρίσκονται όσο γίνεται περισσότερο πίσω από το γυαλί. Ωστόσο, πρέπει να τους αναγνωρίσει κανείς πως διαθέτουν και οι δυο, μια αξιοθαύμαστη αυτογνωσία.

- Ο πρόεδρος: Ξέρει πως βγάζει γέλιο - χωρίς να το θέλει - και, προσπαθώντας να κρύψει την ασχετοσύνη του με την πολιτική, μιλάει για πολιτική.

- Ο υπουργός: Ξέρει πως δεν βγάζει πολιτική - αν και το θέλει - και, προσπαθώντας να κρύψει την ασχετοσύνη του με την πολιτική, βγάζει γέλιο.

Ζουν και οι δυο δηλαδή ένα ...δράμα.

Κύριοι,

Δεν ξέρω τι θα κάνετε με τον πρόεδρο, όμως για τον υπουργό σίγουρα μπορείτε να κάνετε κάτι καλύτερο από το να γράφετε γι' αυτόν. ΓΡΑΦΤΕ ΤΟΝ!!! Βέβαια, σίγουρα έτσι θα του κάνετε μεγάλο κακό, γιατί θα πέσει στα αζήτητα και θα τον αποσύρουν αυτοί που τον ανέχονται, χαζογελώντας κάτω από τα ...ανύπαρκτα μουστάκια. Θα προσφέρετε, όμως, ανεκτίμητη υπηρεσία στην κοινωνία μας, αφού θα την έχετε απαλλάξει από τη χειρότερη και την πλέον αντιπαθέστατη φιγούρα ενός ιδιότυπου Θεάτρου Σκιών.

Ευχαριστώ για την υπομονή σας και για το χώρο που ελπίζω να μου διαθέσετε στην εφημερίδα σας".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τα πρακτικά της χτεσινής σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας(2012-05-17 00:00:00.0)
Ο κύριος ευχαριστώ απαντά(2011-04-07 00:00:00.0)
Ο Γήταυρος(2009-04-05 00:00:00.0)
Θα τους πεθάνω!(2009-03-15 00:00:00.0)
Το κατάντημα του κ. υπουργού(2000-02-27 00:00:00.0)
"Τους ξέρω, γω... "(1996-05-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ