Σάββατο 1 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απαντούν στην πρόκληση Γιαννόπουλου

Συνεχίζονται οι δηλώσεις προσωπικοτήτων με αφορμή την επίθεση Γιαννόπουλου κατά του "Ρ".

Λάκης Λαζόπουλος

Ηθοποιός - συγγραφέας

"Νομίζω ότι ο Γιαννόπουλος με την πραγματική δίωξη που κάνει, προχωρά σε δίωξη των δικών του αγώνων. Αυτών των αγώνων που ο ίδιος ισχυρίζεται ότι έχει κάνει. Νομίζω ότι στο παρελθόν είχε δείξει ότι είναι άνθρωπος που είχε και χιούμορ και επαφή με τα προβλήματα των εργαζομένων.

Οταν όμως οι εργαζόμενοι γίνονται "γαϊδούρια", "σκερβελέδες", "ανόητοι", "άχρηστοι", "υποκινούμενοι", τότε ποιος είναι αυτός που πρέπει να διώξει τον Γιαννόπουλο για αυτή τη δεξιότατη στροφή του μυαλού του και την αγενέστατη συμπεριφορά απέναντι σε ένα λαό που αντιμετωπίζει προβλήματα πραγματικά;

Νομίζω ότι ο Γιαννόπουλος πρέπει να σταματήσει τις διώξεις κατά του εαυτού του. Στην προκειμένη περίπτωση νομίζω ότι όλοι οι άνθρωποι, οι λίγο σκεπτόμενοι, είναι εναντίον κάθε τέτοιου είδους πράξεων απέναντι στο "Ρ", που αν μη τι άλλο, πέρα από τις οποιεσδήποτε διαφορές, έχει μια σταθερή πορεία συμπαράστασης στο πλευρό των εργαζομένων".

Γιώργος Ρούσης

Καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

"Αν για ορισμένους "αντικειμενικούς" και "σοβαρούς" δημοσιογράφους ο κύριος Ευάγγελος Γιαννόπουλος είναι κυρίως γραφικός και τηλεοπτικά αποδοτικός, για την κυβέρνηση Σημίτη φαίνεται ότι αποτελεί τη μια όψη του εκσυγχρονισμού, της οποίας η άλλη είναι το "Nitro".

Από αυτήν τη σκοπιά η στάση του κυρίου Γιαννόπουλου βοηθάει για να αποκαλυφθεί σε όλο του το μεγαλείο το πραγματικό πρόσωπο των επάρχων, λογιστών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Με δεδομένο όμως ότι ο φασισμός γεννιέται από ένα σύμπλεγμα κοινωνικής απελπισίας και λαϊκισμού, το φαινόμενο Γιαννόπουλου και ιδιαίτερα η τελευταία επίθεσή του κατά του "Ριζοσπάστη" απαιτεί άμεση αντίδραση και μαζική καταδίκη από κάθε πολίτη, σε όποια παράταξη κι αν ανήκει.

Υ.Γ. Η εικόνα του κ. Γιαννόπουλου με τη φωτογραφία του Αρη πίσω από το γραφείο του δεν ξέρω γιατί μου φέρνει στο νου τον περίφημο Γεωργαλά της χούντας".

Γιάννης Πανούσης

Πρύτανης Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης

"Πιστεύω ότι η ιστορία και οι αγώνες του "Ριζοσπάστη" απαιτούν σεβασμό ακόμα και στις περιπτώσεις που διαφωνεί κανείς με τις απόλυτες θέσεις και απόψεις τις οποίες υποστηρίζει. Από την άλλη πλευρά και η προσωπική διαδρομή (πολιτική και αγωνιστική) του Ευαγγ. Γιαννόπουλου δεν αφήνει περιθώρια για καταγγελίες οι οποίες θα μπορούσαν ν' αποδοθούν μόνο σε ανθρώπους και σε πρακτικές που έχουν συνδεθεί με σκοτεινές περιόδους της ελληνικής ιστορίας.

Επειδή η ανοχή των πολιτικών στην κριτική συμβάλλει στην ανοχή των θεσμών, κρίνω σκόπιμο ο Ευαγγ. Γιαννόπουλος να μην υιοθετήσει διαδικασίες που είμαι σίγουρος πως και ο ίδιος βαθιά μέσα του καταδικάζει και ν' αφήσει την ίδια τη ζωή να (απο)δείξει ποιος είχε δίκιο και ποιος όχι σ' αυτή τη σύγκρουση.

Η κοινωνία και η ιστορία είναι άλλωστε αδιάψευστοι κριτές όλων μας, ισχυρότεροι των όποιων καταγγελιών ή δικαστικών αποφάσεων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ