Σάββατο 1 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συναίνεση στα ιμπεριαλιστικά σχέδια

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συνάντηση Σημίτη - Σολάνα

Η στάση της κυβέρνησης επιβεβαιώνει, ακόμα μια φορά, τη συμμετοχή της στους ιμπεριαλισμούς σχεδιασμούς, οι οποίοι έρχονται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα της χώρας μας και με την ειρήνη στην περιοχή, τονίζει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του σχετικά με τη συνάντηση του Κ. Σημίτη με τον Χ. Σολάνα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου έχει ως εξής:

"Η επίσκεψη Σολάνα εκφράζει την κλιμακούμενη προσπάθεια του ΝΑΤΟ για την παραπέρα εδραίωση της κυριαρχίας του στην περιοχή και την επίλυση των "εκκρεμοτήτων" σύμφωνα με τις αξιώσεις του ίδιου, των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης συναινεί στην επέκταση του ΝΑΤΟ προς Ανατολάς και το αναγορεύει σε εγγυητή της ειρήνης και της σταθερότητας, την ίδια στιγμή που το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο και προωθεί την επίσημη διχοτόμηση της Κύπρου, σύμφωνα με το αμερικανικό σχέδιο, το οποίο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συγκαλύπτει.

Με αυτή τη στάση της η κυβέρνηση επιβεβαιώνει, ακόμα μια φορά, τη συμμετοχή της στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, οι οποίοι έρχονται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα της χώρας μας και με την ειρήνη στην περιοχή".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ