Σάββατο 1 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Βάζουν τη χώρα σε περιπέτειες

Ούτε μια επιφύλαξη, ούτε κάποια στοιχειώδη διαφοροποίηση - έστω και για τα μάτια του κόσμου - δεν ψέλλισε ο πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης, στις δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση που είχε χτες με τον γγ του ΝΑΤΟ. Αντίθετα, έσπευσε να υπερθεματίσει τόσο ως προς τους στόχους του ιμπεριαλιστικού οργανισμού, που αφορούν στη νέα δομή και τη διεύρυνσή του, όσο και για τις προτάσεις που αφορούν στην "αποκλιμάκωση της έντασης" μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας, η εφαρμογή των οποίων ουσιαστικά σημαίνει περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας.

Το συμπέρασμα είναι αυτονόητο. Η κυβέρνηση Σημίτη, με την πλήρη υποταγή της στα ΝΑΤΟικά σχέδια, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για εμπλοκή της χώρας μας σε τυχοδιωκτισμούς και ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Ταυτόχρονα, έρχεται πιο κοντά ο κίνδυνος διχοτόμησης του Αιγαίου και μετατροπής του σε αμερικανοΝΑΤΟική θάλασσα, αφού εκεί οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τα λεγόμενα "μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης", στην εφαρμογή των οποίων ουσιαστικά συγκατένευσε.

Είναι επείγουσα ανάγκη, λοιπόν, να ανακοπεί η ξέφρενη πορεία υποτέλειας της κυβέρνησης. Η αντίσταση στα ιμπεριαλιστικά σχέδια πρέπει να γίνει υπόθεση του λαϊκού κινήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ