Παρασκευή 28 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η γενιά της Εθνικής Αντίστασης καταδικάζει

Την άμεση αντίδραση των οργανώσεων των αντιστασιακών προκάλεσε η προκλητική επίθεση Γιαννόπουλου κατά του "Ρ". Το ένα μετά το άλλο τα τοπικά Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ εκδίδουν ανακοινώσεις καταδίκης του Ε. Γιαννόπουλου.

  • Το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ Υμηττού, σε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρόεδρο της Βουλής και τα πολιτικά κόμματα, εκφράζει την αγανάκτηση και οργή των μελών του για "το τελευταίο ολίσθημα του υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος έφτασε ακόμα μέχρι το σημείο να θεωρεί το "Ιδιώνυμο" και τον αναγκαστικό νόμο 509, με τους οποίους στέλνονταν οι αγωνιστές στην εξορία και στο εκτελεστικό απόσπασμα, αντίστοιχα, ότι είχαν ισχυρή αιτιολογία". Με την ίδια επιστολή καλεί προεδρείο της Βουλής και κόμματα "να καταδικάσουν τέτοιες ενέργειες που θυμίζουν άλλες ζοφερές εποχές, συμβάλλοντας έτσι στην εδραίωση της Δημοκρατίας και της ελευθερίας του Τύπου".
  • Το Παράρτημα ΠΕΑΕΑ Πλάκας τονίζει ότι με το εξώδικο Γιαννόπουλο κατά του "Ρ" "ούτε λίγο ούτε πολύ ζητάει δήλωση μετανοίας που μας φέρνει στη μνήμη τις μαύρες εποχές του "Ιδιώνυμου" και του Νόμου 509". Επίσης, σημειώνει: "Ο "Ρ" ήταν, είναι και θα είναι πάντα κοντά στους εργαζόμενους και στηρίζει τα συμφέροντα και δεν μπορεί κανείς να τον φιμώσει. Εμείς οι αντιστασιακοί στηρίζουμε το "Ρ" γιατί ήταν πάντα κοντά μας και στήριζε τους αγώνες μας κατά τη φασιστική κατοχή έως σήμερα".
  • Το Παράρτημα ΠΕΑΕΑ Θεσσαλίας σημειώνει ότι με αισθήματα αποστροφής και αγανάκτησης καταγγέλλει την "κατάπτιστη ενέργεια του υπουργού Δικαιοσύνης να απαιτήσει από τον "Ρ" δήλωση μετανοίας" και επίσης καταγγέλλει προσωπικά τον Ε. Γιαννόπουλο "που απεμπόλησε οράματα και ιδανικά, και από αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης κατάντησε λυσσαλέος αντικομμουνιστής, διώκτης και πολέμιος κάθε λαϊκού αγώνα, και εκφράζουμε τη βαθιά μας λύπη και τον οίκτο μας για το κατάντημά του αυτό".
  • Την προσπάθεια φίμωσης του "Ριζοσπάστη" που επιχειρείται από τον υπουργό Δικαιοσύνης με την κάλυψη της κυβέρνησης, καταδικάζει η Συντονιστική Επιτροπή Μακεδονίας Θράκης της Πανελλήνιας Ενωσης Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων (ΠΕΕΠΠ) και τα 14 Παραρτήματά της στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους, "καταδικάζουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ανάρμοστη συμπεριφορά του βουλευτή και υπουργού της λεγόμενης σοσιαλιστικής κυβέρνησης, Β. Γιαννόπουλο, για την προσπάθεια φίμωσης της ελευθερίας του Τύπου με το εξώδικο που έστειλε στο "Ριζοσπάστη", τη μόνη εφημερίδα που με συνέπεια υπερασπίζεται τα συμφέροντα και τους αγώνες των εργαζομένων". Σημειώνουν επίσης πως οι συγκεκριμένες ενέργειες Β. Γιαννόπουλου και το αντικομμουνιστικό του μένος, που έφτασε μέχρι το σημείο να βρίζει τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δεν αποτελούν απλή αντανάκλαση της φασίζουσας νοοτροπίας του υπουργού Δικαιοσύνης, αλλά και την ευθύνη της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού που ουσιαστικά καλύπτουν και καθοδηγούν το παραλήρημα του αντικομμουνισμού, εντασσόμενες σε ένα συνολικότερο σχέδιο αντιμετώπισης των λαϊκών αγώνων. "Τέτοιες ενέργειες και συμπεριφορές που είναι επικίνδυνες πρέπει να καταδικαστούν αποφασιστικά. Είναι γελασμένοι εάν νομίζουν ότι με τέτοιες πράξεις θα κάμψουν τη φωνή του "Ριζοσπάστη" και την πάλη των εργαζομένων", καταλήγει η ανακοίνωση.

  • Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών, Τραυματιών, Αναπήρων, Θυμάτων 1944 - 1967 σε ανακοίνωση - διαμαρτυρία που εξέδωσε επισημαίνει ότι "ο κ. Γιαννόπουλος με τις ενέργειές του αυτές και το αχαρακτήριστο λεξιλόγιο και το χυδαίο αντικομμουνισμό του, επιχειρεί να τρομοκρατήσει τον αγωνιζόμενο λαό, να πνίξει την πραγματική δημοκρατική φωνή της εφημερίδας. Να κρύψει τις συνέπειες που έχει για τη ζωή και την ανάπτυξη της χώρας η πολιτική του Μάαστριχτ και της "Λευκής Βίβλου" που υπερασπίζεται". Επίσης καλεί "τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του εμφυλίου να συμπαρασταθούν στο "Ρ", να υπερασπίσουν τη δημοκρατική φωνή που υποστηρίζει και παλεύει για τα συμφέροντα των εργαζομένων".
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο αυταρχισμός δεν πέρασε!(2000-04-08 00:00:00.0)
Καταγγέλλουν τον κυβερνητικό αυταρχισμό(2000-04-05 00:00:00.0)
Η δίωξη αποτυπώνει τις προθέσεις της κυβέρνησης(2000-03-25 00:00:00.0)
Νέο κεφάλαιο στη μαύρη βίβλο των διώξεων(2000-03-22 00:00:00.0)
Σκόπιμη, πολιτική και άδικη η δίωξη(2000-02-03 00:00:00.0)
Ενέργειες που μας γυρίζουν σε άλλες εποχές(1997-03-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ