Παρασκευή 28 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Λειτουργεί σαν Κέντρο Υγείας

Τα συνεχιζόμενα προβλήματα του Νοσοκομείου Ελευσίνας, που η κυβέρνηση αρνείται να το λειτουργήσει πλήρως δίνοντας τα απαραίτητα χρήματα, ακολουθώντας το πρόγραμμα "σύγκλισης", που θέλει περικοπές των δημόσιων δαπανών, αντιμετώπισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Απόστολος Τασούλας κατά την περιοδεία του εκεί επικεφαλής κλιμακίου της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ. Ο βουλευτής του ΚΚΕ επισκέφτηκε ακόμα το υποκατάστημα της ΔΕΗ και το Β ΚΑΠΗ της Ελευσίνας.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας στους εργαζόμενους του νοσοκομείου, της ΔΕΗ και στους συνταξιούχους αναφέρθηκε στις επιπτώσεις που έχει η Συνθήκη του Μάαστριχτ σ' αυτούς (ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό κ.ά.) και στην άρνηση των κομμάτων που την ψήφισαν να ζητήσουν τη γνώμη του λαού με τη διενέργεια δημοψηφίσματος.

Στο Νοσοκομείο της Ελευσίνας ο βουλευτής του ΚΚΕ περιόδευσε στους χώρους του νοσοκομείου και μίλησε με τους εργαζόμενους, οι οποίοι του ανέφεραν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και έχουν άμεση σχέση με αυτά του νοσοκομείου, στο οποίο για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση αρνείται να δώσει 2.5 δισ. δραχμές για τα λειτουργικά του έξοδα.

"Το νοσοκομείο ουσιαστικά λειτουργεί σαν Κέντρο Υγείας, αφού παρά την ίδρυση αρκετών τμημάτων αυτά δε λειτουργούν. Αιτία είναι η έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού", είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ. Οπως τόνισαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου στον Απ. Τασούλα, το πρόβλημα που υπάρχει με το προσωπικό είναι ότι οι νοσηλευτές παραιτούνται γιατί δεν παίρνονται μέτρα για τη μεταφορά τους εκεί, αλλά και λόγω της όλης καθυστέρησης της πλήρους λειτουργίας του νοσοκομείου. Ακόμα επισημάνθηκε στον Απ. Τασούλα ότι ο Οργανισμός του νοσοκομείου είναι αναχρονιστικός και δεν ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες. "Αυτά και άλλα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάζει το νοσοκομείο είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης για περιορισμό των δημόσιων δαπανών και την ιδιωτικοποίηση της υγείας, όπως επιτάσσει η Ευρωπαϊκή Ενωση και η συμφωνία του Μάαστριχτ", είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ