Παρασκευή 28 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με πρόφαση τη δημοκρατία...

Δεκαοκτώ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, και δύο της ΝΔ, κατέθεσαν χτες στη Βουλή πρόταση νόμου, που, με πρόφαση τη δημοκρατία και την ενημέρωση του λαού, επεμβαίνουν βάναυσα στην εσωτερική λειτουργία των κομμάτων, με τρόπο μάλιστα που ούτε το Σύνταγμα δεν τολμά να θίξει.

Συγκεκριμένα, αξιοποιώντας σχετική πρόταση του Μ. Χαραλαμπίδη στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, λένε ότι το Κοινοβούλιο πρέπει να ψηφίσει νόμο που να επιβάλει: "Οι συνεδριάσεις των κεντρικών και περιφερειακών οργάνων όλων των εν τη Βουλή ανεγνωρισμένων κομμάτων είναι δημόσιες και μεταδίδονται από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης".Είναι ολοφάνερο ότι πέραν της γελοιότητας της σχετικής πρότασης, ταυτόχρονα είναι και εξαιρετικά επικίνδυνη.

Οι υπογράφοντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ την πρόταση νόμου είναι οι: Π. Σγουρίδης,αντιπρόεδρος της Βουλής, που τουλάχιστον λόγω της ιδιότητάς του έπρεπε να γνωρίζει το Σύνταγμα, ο γνωστός "μακεδονομάχος" Στ. Παπαθεμελής,ο Α. Σαατσόγλου,Θ. Γεωργιάδης,Θ. Τσετινές,Π. Κουρουμπλής,Π. Φωτιάδης,Μ. Γικόνογλου,Κ. Σπυριούνης,το μέλος του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ Γ. Σουλαδάκης,ο Ν. Σηφουνάκης,ο Γ. Τσακλίδης,ο Γ. Κουράκης,ο Δ. Κατσικόπουλος,ο Β. Παπανικόλας,ο παλιός συνδικαλιστής Δ. Πιπεργιάς,ο Μ. Φραγκιαδουλάκης και ο Χρ. Κηπουρός.

Από την αξιωματική αντιπολίτευση οι βουλευτές που συνυπογράφουν την πρόταση νόμου είναι οι Ν. Κάκκαλος και Β. Βύζας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ