Παρασκευή 28 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Σας κατηγορώ... "

Ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Ε. Γιαννόπουλο

Λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή.

"ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΣΤΟΝ κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Κύριε Γιαννόπουλε

Παρακολουθώ με μεγάλη προσοχή τις τελευταίες μέρες μέσα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (εφημερίδες, τηλεόραση) τα όσα συμβαίνουν σχετικά με την ελευθερία του Τύπου και τον πόλεμο που της έχετε κηρύξει και δεν μπορώ πια να κρύψω την αγανάκτησή μου για τη συμπεριφορά σας αυτή.

Ως κομμουνίστρια και ως μια από τις εκατοντάδες χιλιάδες αγωνίστριες της Εθνικής Αντίστασής, σας

  • ΚΑΤΗΓΟΡΩ ως αδίστακτο συκοφάντη των ιδανικών της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και της ΕΘνικής Ανεξαρτησίας που τάχα υπερασπίζεστε.
  • ΚΑΤΗΓΟΡΩ, γιατί με το ανεπίτρεπτο συκοφαντικό και υβριστικό ύφος σας λερώνετε τη μνήμη των εκατοντάδων χιλιάδων κομμουνιστών και πατριωτών που έπεσαν για τα ιδανικά αυτά στην ιστορία των 80 τελευταίων χρόνων και ιδιαίτερα στην περίοδο 1940 - 1974
  • ΚΑΤΗΓΟΡΩ, γιατί χρησιμοποιείτε την ιδιότητα του αντιστασιακού (αν ποτέ ήταν αληθινή) για να επιτίθεστε με αυτή τη συμπεριφορά που έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο πολιτικού, υπουργού ή άλλου απλού αντιπάλου.
  • ΚΑΤΗΓΟΡΩ ως ψεύτη και ανειλικρινή, γιατί τώρα βγήκατε να δικαιολογήσετε τις εμφυλιακές κυβερνήσεις Λαϊκού Κόμματος και Κέντρου, (Τσαλδάρης, Σοφούλης κλπ.) για τον νόμο 509, με τον οποίο εκτελέστηκαν χιλιάδες πατριώτες και άλλοι κλείστηκαν στις φυλακές και τα στρατόπεδα 10 - 20 χρόνια. Εσείς την εποχή εκείνη υπερασπιζόσαστε με ή χωρίς αμοιβή τους κομμουνιστές στα στρατοδικεία και ποτέ τότε δεν αναπτύξατε τέτοια γνώμη μπροστά στις οικογένειες, τις μανάδες, τους συζύγους, τα παιδιά των δικαζόμενων που ξημεροβραδιαζόμαστε έξω από τα στρατοδικεία. Ημουνα κι εγώ εκεί, δε θυμάστε;

Αλήθεια κ. Γιαννόπουλε, εσείς την "πληρώσατε" την ΕΑΜική σας δράση;

  • ΚΑΤΗΓΟΡΩ, γιατί θέλοντας να χτυπήσετε με όποιο θεμιτό ή αθέμιτο τρόπο το ΚΚΕ, τη Γενική Γραμματέα του και το "Ριζοσπάστη", καταστρατηγείτε το Σύνταγμα δικαιολογώντας νόμους της εμφυλιακής περιόδου που οι λαϊκοί αγώνες επέβαλαν στην πολιτεία να τους καταργήσει.
  • ΚΑΤΗΓΟΡΩ, γιατί με τον τρόπο σας γίνεστε από τους χειρότερους υπερασπιστές των ξένων συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου (ΕΕ, ΗΠΑ), τα αγάλματα του Τρούμαν στην ΑΘήνα και του Βαν Φλιτ στην Καστοριά, που υψώνονται ακόμα σήμερα, επιβεβαιώνουν την εξάρτηση της χώρας μας και δείχνουν ποιοι τους βοηθούν ακόμα. Αλλά και του ντόπιου κεφαλαίου σε βάρος του Ελληνικού Λαού. Τις υπηρεσίες σας σ' αυτούς θέλοντας να κρύψετε, δεν έχετε αφήσει ιερό και όσιο. Είναι βεβήλωση να τολμάτε να χρησιμοποιείτε ονόματα Ηρώων Γιγάντων που εσείς δεν μπορείτε να αγγίξετε ούτε το χώμα που πάτησαν. Οσο για τα λάθη του ΚΚΕ, ξέρει να τα αναγνωρίζει και να τα τοποθετεί σε κάθε ιστορική στιγμή. Αυτή είναι η μεγαλοσύνη του. Κάτι που ποτέ κανένα άλλο κόμμα δεν έχει κάνει. Η δύναμη του ΚΚΕ και η απήχησή του στον ελληνικό λαό δεν έχει σχέση με το εκλογικό του ποσοστό, για το οποίο έχετε κι εσείς συμβάλλει στο μέγιστο, επισήμως και ανεπισήμως (π.χ. απλή αναλογική). Ομως αντέχει 80 χρόνια και θα αντέχει πάντα, γι' αυτό ανησυχείτε και τρέμετε.

Κύριε Γιαννόπουλε

Το κατηγορητήριο δεν έχει τέλος, αλλά τελειώνοντας εγώ εδώ, θα σας έλεγα έστω και τώρα σταματήστε, γιατί οι κομμουνιστές δε θα σας επιτρέψουν να τους προκαλείτε και οι αντιστασιακοί να λερώνετε την ΕΑΜική εποποιία που για σας είναι πια ανύπαρκτη.

Αν κρίνετε ότι τα παραπάνω είναι συκοφαντικά μπορούμε να τα πούμε στα έδρανα της "ανεξάρτητης και αδέκαστης" Δικαιοσύνης που εσείς είστε επικεφαλής. Εσείς με την ασυλία που σας παρέχει η ιδιότητα του βουλευτή και του υπουργού κι εγώ με όπλο την αλήθεια, την ιστορία και τη ζωή. Ομως όταν φτάσουμε εκεί, να έχετε το ανάστημα να παρευρεθείτε ο ίδιος κι όχι διάαντιπροσώπου. Τελειώνοντας, μη ξεχνάτε κ. Γιαννόπουλε ότι όσες ανατροπές και πισωγυρίσματα κι αν έχει η ιστορία, είναι πολύ το αίμα που έχει ποτίσει, όχι μόνο τη δική μας γη. Δε στεγνώνει εύκολα. Κοχλάζει και μεταπηδάει στις γενιές που 'ρχονται και γίνονται ποτάμια βουερά που παρασύρουν στο πέρασμά τους ό,τι εμποδίζει για το χτίσιμο και την υπεράσπιση μιας καλύτερης ζωής.

ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ

ΠΡΟΥΣΗΣ 19

ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

ΤΗΛ. 9347.267"


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ