Παρασκευή 28 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το "τύφλωσαν" τα ΑΒΑΚΣ;

Αναπάντητα παραμένουν σοβαρά ερωτηματικά που αφορούν την προχτεσινή πτήση - μυστήριο αεροσκάφους της "Ολυμπιακής Αεροπλοϊας", τύπου "Ντορνιέ", που έχασε τον προσανατολισμό του και αντί για την Πρέβεζα προσγειώθηκε στην Καστοριά!

Στην κατάθεσή του ο πιλότος επικαλείται ότι στην περιοχή επικρατούσαν "άσχημες καιρικές συνθήκες" που δεν του επέτρεπαν να περάσει για Πρέβεζα. Ωστόσο επιβάτες της πτήσεις ανέφεραν ότι ο καιρός ήταν καλός αλλά και στελέχη της "Ολυμπιακής Αεροπλοϊας" δηλώνουν ότι ο καιρός δεν ήταν τέτοιος που να δικαιολογεί την αλλαγή πορείας. Επίσης ο πιλότος υποστηρίζει ότι δεν είχαν ασφαλή ένδειξη τα ηλεκτρονικά όργανα του αεροσκάφους, γεγονός που προκαλεί ακόμα πιο έντονα ερωτηματικά.

Για το σοβαρότατο αυτό περιστατικό διενεργείται έρευνα. Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι το αεροδρόμιο του Ακτιου, όπου επρόκειτο να προσγειωθεί το μικρό αεροσκάφος, χρησιμοποιείται ως βάση των ΝΑΤΟϊκών ιπταμένων ραντάρ (ΑΒΑΚΣ), τα οποία κατασκοπεύουν τον εναέριο χώρο όλων των Βαλκανίων. Τα ηλεκτρονικά μέσα που διαθέτουν τα ΑΒΑΚΣ, αλλά και άλλα επίγεια μέσα που υπάρχουν στη βάση, έχουν τη δυνατότητα ηλεκτρονικών παρεμβολών και "τύφλωσης" των οργάνων των αεροπλάνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ