Δευτέρα 8 Μάρτη 2004 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Περίεργα περιστατικά, κωλύματα και ένοπλοι αστυνομικοί...

Σημαντικά προβλήματα παρουσιάστηκαν κατά στη χτεσινή ψηφοφορία σε εκλογικά τμήματα της Κέρκυρας και της Ηλείας.

Στο «νησί των Φαιάκων» και συγκεκριμένα στο 133ο εκλογικό τμήμα του Δήμου Κορυσίων, παρατηρήθηκε το φαινόμενο της «αλυσίδας». Το πρωί, βρέθηκε ένας φάκελος υπογεγραμμένος από την Εφορευτική Επιτροπή σε παραβάν του παραπάνω τμήματος. Το περιστατικό αυτό καταγγέλθηκε από τη Νομαρχιακή Επιτροπή της Κέρκυρας του ΚΚΕ.

Εκτός αυτού, τουλάχιστον σε τρία εκλογικά τμήματα δημιουργήθηκε κώλυμα σχετικά με την εγκύκλιο για τα διαβατήρια. Αν και ο νομάρχης είχε αποστείλει στους δικαστικούς, που ηγούνται της διαδικασίας, την εγκύκλιο που τονίζει πως μόνο τα διαβατήρια της χώρας μας είναι τα έγκυρα, αρκετοί ήταν αυτοί που ψήφισαν με διαβατήρια που έχουν εκδοθεί από το εξωτερικό. Επίσης, δεν ήταν λίγοι αυτοί που δε βρήκαν τα ονόματά τους στους εκλογικούς καταλόγους, αν και είχαν ψηφίσει στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές.

Στην Ηλεία, σε δύο σχολεία, ένοπλοι αστυνομικοί βρίσκονταν μέσα στα εκλογικά τμήματα. Το γεγονός αυτό καταγγέλθηκε από τους εκλογικούς αντιπροσώπους του ΚΚΕ και κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΕ βρέθηκε στη Διεύθυνση της Αστυνομίας, όπου και τελικά πείστηκαν να βγουν οι ένστολοι έξω από τα τμήματα, όπως έπρεπε να γίνει από την αρχή.

Τέλος, δικογραφία σχηματίστηκε εις βάρος μιας ψηφοφόρου. Η κατηγορούμενη, που εμφανίστηκε στο 266ο εκλογικό τμήμα στη Θεσσαλονίκη για να ψηφίσει, δήλωσε στον δικαστικό αντιπρόσωπο πως ήδη είχε ασκήσει το δικαίωμά της σε άλλο εκλογικό τμήμα. Η ίδια δήλωσε πως είχε εντοπίσει ότι είναι διπλοεγγεγραμμένη από το διαδίκτυο και με τον τρόπο αυτό ήθελε να δείξει τη ρευστότητα του συστήματος ψηφοφορίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Περίεργα περιστατικά, κωλύματα και ένοπλοι αστυνομικοί...(2004-03-08 00:00:00.0)
Προβλήματα στην εκλογική διαδικασία(2004-03-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ