Δευτέρα 8 Μάρτη 2004 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Σαφή εντολή για «νέα πολιτική»

Eurokinissi

Σαφή εντολή για την υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματός του θεώρησε ο Κ. Καραμανλής το αποτέλεσμα των εκλογών, επιχειρώντας ταυτόχρονα να εξωραΐσει το απάνθρωπο πρόσωπο της πολιτικής του, προκειμένου να εξασφαλίσει «κοινωνική συναίνεση».

Στην πρώτη δήλωσή του, που έκανε λίγο μετά τις 11 το βράδυ στο Ζάππειο, επανέλαβε τις μεγαλόστομες προεκλογικές διακηρύξεις του για «ανάπτυξη παντού και ευημερία για όλους», ενώ ανέφερε ότι ζήτησε συνεργασία από τον Γ. Παπανδρέου «στον αγώνα για καλύτερο αύριο».

«Σήμερα με την ψήφο σας επισφραγίσατε την καθαρή αξίωσή σας για πολιτική αλλαγή, για μια νέα πολιτική στη νέα εποχή που ζούμε», ξεκίνησε τη δήλωσή του απευθυνόμενους στις Ελληνίδες και τους Ελληνες. «Σήμερα, συνέχισε, δώσατε σαφή εντολή: να πάμε όλες και όλοι μαζί μπροστά, να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες κάθε Ελληνίδας και Ελληνα, να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης τους».

Επανέλαβε την προσωπική του δέσμευση να ανταποκριθεί στην εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων τηρώντας «κάθε κεφάλαιο της συμφωνίας που υπογράψαμε» και θέτοντας «αμέσως σε εφαρμογή το κυβερνητικό μας πρόγραμμα».

Παρουσιάζοντας τις προτεραιότητές της κυβέρνησής του ανέφερε ως πρώτη την «παιδεία και τον πολιτισμό», για να επικεντρώσει στη «νέα οικονομική πολιτική», που θα «εξασφαλίζει ανάπτυξη παντού, ευημερία και περισσότερες δουλιές για όλους», ενώ η νέα αγροτική πολιτική θα «δίνει τη δυνατότητα στον Ελληνα αγρότη να γίνει πιο ανταγωνιστικός στην Ευρώπη και τον κόσμο», κάνοντας έτσι σαφή την πρώτη «αναδίπλωσή» του από τις προεκλογικές υποσχέσεις του στους αγρότες...

Στους στόχους της κυβέρνησής του ανέφερε την «ευρωπαϊκή λύση» στο Κυπριακό και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα δείξουν το «σύγχρονο πρόσωπο της Ελλάδας».

«Από αύριο πιάνουμε δουλιά», τόνισε δίνοντας έμφαση στο ύφος και το ήθος αλλά και «την τόλμη και την αποφασιστικότητα» που θα χαρακτηρίζουν τη νέα κυβέρνηση.

Διακήρυξε, όπως ήταν αναμενόμενο, ότι «δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι» και κάλεσε όλους τους Ελληνες, ανεξάρτητα ποιο κόμμα ψήφισαν, να «προχωρήσουμε από αύριο όλοι μαζί».

«Οι Ελληνες μας εμπιστεύτηκαν τα όνειρά τους, τις προσδοκίες τους, τις φιλοδοξίες τους. Μαζί ανοίγουμε τώρα μια νέα σελίδα, φτιάχνουμε ένα καλύτερο μέλλον», κατέληξε.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σαφή εντολή για «νέα πολιτική»(2004-03-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ