Πέμπτη 11 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Συνυπεύθυνες οι δυνάμεις του «ευρωπαϊκού προσανατολισμού»

Στην ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ υπογραμμίζει:

«Η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων από τις δυνάμεις του κεφαλαίου δεν έχει σταματημό.

Μετά τις ανατροπές στα ασφαλιστικά δικαιώματα, τις εργασιακές σχέσεις, τη γενίκευση της μερικής απασχόλησης, η Ευρωπαϊκή Ενωση προκλητικά προωθεί συγκεκριμένα μέτρα, με στόχο την αύξηση κατά 5 χρόνια της μέσης πραγματικής ηλικίας συνταξιοδότησης.

Τα πολιτικά επιτελεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης επιχειρούν να εξαφανίσουν και το τελευταίο κοινωνικό δικαίωμα των εργαζομένων καταργώντας ακόμα και το δικαίωμα στη σύνταξη.

Σοβαρές είναι οι ευθύνες των πολιτικών δυνάμεων του λεγόμενου "Ευρωπαϊκού Προσανατολισμού" που στήριξαν και στηρίζουν τις βασικές κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την κατεδάφιση εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Οι πλειοψηφίες των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ νομιμοποιούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο τον κοινωνικό διάλογο και γίνονται συνένοχες στο κοινωνικό - ασφαλιστικό έγκλημα.

Το ΠΑΜΕ καλεί όλα τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους σε αγωνιστική ενότητα και με τον αγώνα τους να βάλουν φραγμό στον εργασιακό μεσαίωνα. Να αντεπιτεθούν και να απαιτήσουν λύσεις που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους.

Να προτάξουν στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης στις 31 Μάρτη, την απαίτηση για μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ