Πέμπτη 11 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΡΙΚΑΛΑ
Νεκρός στα 28!

Ενα 28χρονο παλικάρι βρήκε τραγικό θάνατο χτες το μεσημέρι, στα Τρίκαλα, στη μάχη για το μεροκάματο. Πρόκειται για τον οικοδόμο Γεώργιο Γκουρόγκα, πατέρα ενός ανήλικου παιδιού και το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα συνέβη λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, όταν ο νεαρός εργάτης εκτελούσε εργασίες στην πλάκα νεοανεγειρόμενης οικοδομής στην περιοχή Σαράγια των Τρικάλων και ήρθε σε επαφή με τα καλώδια της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο από ηλεκτροπληξία.

Το χτεσινό θανατηφόρο εργατικό ατύχημα - είναι το 14ο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα μέσα στο 2004 - που συνέβη την ημέρα της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης, καταδεικνύει με τον πιο δραματικό τρόπο τη βαθιά αντεργατική πολιτική που εφαρμόστηκε από το ΠΑΣΟΚ και θα συνεχίσει και η ΝΔ, θυσιάζοντας ανθρώπινες ζωές στο βωμό του εργοδοτικού κέρδους.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο ετήσιος μέσος όρος θανατηφόρων εργατικών «ατυχημάτων» από το 2000 μέχρι σήμερα αυξήθηκε κατά 50% συγκριτικά με τη δεκαετία του '90. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, από το 2000 μέχρι σήμερα οι νεκροί εργάτες φτάνουν τους 632 και ο μέσος ετήσιος όρος 154 νεκροί εργάτες, λόγω της παντελούς έλλειψης μέτρων προστασίας στους χώρους δουλιάς.

Βεβαίως, η ελπίδα για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος των εργατικών ατυχημάτων βρίσκεται μόνο στην ανάπτυξη μαζικών, ταξικών αγώνων της εργατικής τάξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ