Πέμπτη 11 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αγωνιστικές συσκέψεις ενόψει συνεδρίου και απεργίας

Την Τρίτη σε Αθήνα και Πειραιά

Με αμείωτη ένταση συνεχίζει να δίνει τη μάχη το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας για τη συσπείρωση και το δυνάμωμα της πάλης των εργαζομένων, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών τους, για την ικανοποίηση αιτημάτων με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ρίχνονται και πάλι στη μάχη για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία της 24ωρης απεργίας στις 31 Μάρτη, αλλά και για το 32ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, που ξεκινάει στις 17 του μήνα.

Στο πλαίσιο αυτής της προετοιμασίας το ΠΑΜΕ διοργανώνει στην Αθήνα σύσκεψη σωματείων και συνδικαλιστών την Τρίτη στις 16 του μήνα, με αποκλειστικά θέματα την προετοιμασία της απεργίας και το συνέδριο της ΓΣΕΕ. Η σύσκεψη θα γίνει στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1 πλατεία Κάνιγγος). Ανάλογη σύσκεψη διοργανώνει, την ίδια μέρα, η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Πειραιά, στις 6 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο της πόλης. Ακόμα στη διάρκεια της σύσκεψης θα καθοριστεί και ο προγραμματισμός δράσης της Γραμματείας για το επόμενο διάστημα.

Ηδη, συνδικαλιστές προγραμματίζουν περιοδείες και συγκεντρώσεις στους χώρους δουλιάς για τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία με το πλαίσιο αιτημάτων του ΠΑΜΕ, που μεταξύ άλλων προβλέπει: 1.100 ευρώ κατώτερο μισθό, 44 ευρώ κατώτερο μεροκάματο, κατώτερη σύνταξη 880 ευρώ, ουσιαστικές αυξήσεις σε όλα τα επίπεδα των μισθών και των συντάξεων και γνήσιο 35ωρο - 5ήμερο - 7ωρο.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έχουν ήδη υπογραμμίσει ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να έχουν καμία αυταπάτη, καθώς και η ΝΔ που είναι σήμερα κυβέρνηση, αλλά και το ΠΑΣΟΚ υπηρέτησαν και θα συνεχίσουν να υπηρετούν την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, την υπεράσπιση των κερδών του κεφαλαίου, σε βάρος των δικαιωμάτων και κατακτήσεων της εργατικής τάξης.

Μπροστά στο συνέδριο της ΓΣΕΕ, οι δυνάμεις της ΔΑΣ που μετέχουν στη διοίκηση έχουν κάνει καθαρό ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα διαφορετικό και από την πλειοψηφία της ηγεσίας της. Οι τρεις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - «Αυτόνομη Παρέμβαση» τα προηγούμενα χρόνια έβαλαν πλάτη, μέσα από «κοινωνικούς διαλόγους», μέσα από τη συναίνεση, το συμβιβασμό και την υποταγή, για να περάσει αυτή η πολιτική που έβαλε ταφόπλακα σε ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.

Η μόνη δύναμη που άνοιξε το δρόμο, έδειξε τη διέξοδο στους εργαζόμενους, μέσα από τους μικρούς και μεγάλους αγώνες που έδωσε και δίνει καθημερινά, είναι το ΠΑΜΕ. Είναι επιτακτική ανάγκη οι εργαζόμενοι να κατανοήσουν ότι αλλαγές θα υπάρξουν μόνο μέσα από το δυνάμωμα των αγώνων τους ενάντια σ' αυτήν την πολιτική, ταυτόχρονα με το δυνάμωμα των αγώνων τους για την αλλαγή των συσχετισμών δύναμης υπέρ του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μεγάλη και ελπιδοφόρα η άνοδος του ψηφοδελτίου της ΔΑΣ (2023-03-14 00:00:00.0)
Αισιόδοξο βήμα η ενίσχυση των δυνάμεων της ΔΑΣ (2021-11-30 00:00:00.0)
Πλατιά σύσκεψη την Τρίτη (2005-09-17 00:00:00.0)
Με το ΠΑΜΕ ενάντια στο κεφάλαιο και το συμβιβασμό (2004-03-09 00:00:00.0)
Αγωνιστική ταξική εκκίνηση! (1998-11-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ