Τετάρτη 17 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«ΕΥΡΩΠΗ» ΚΑΤΑ «ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ»...

ΚΑΤΑ ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ...«Πόλεμο κατά της ισλαμικής τρομοκρατίας κηρύσσει η Ευρώπη. Υπό τη βαριά σκιά της σφαγής της Μαδρίτης -τουλάχιστον 201 άνθρωποι σκοτώθηκαν στα "τρένα του θανάτου" - οι ηγέτες των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης εντείνουν τη συνεργασία τους για την εκπόνηση κοινού σχεδίου δράσης κατά της Αλ Κάιντα. Οι ιδέες εκκινούν από τη δραστική αύξηση των δαπανών για ανάπτυξη ευρωπαϊκής αμυντικής τεχνολογίας και φθάνουν ως τη σύσταση επιτρόπου αρμοδίου για την τρομοκρατία» («ΒΗΜΑ»).

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΗΣ «11ης ΜΑΡΤΙΟΥ»...«Πληθωρισμός φόβου και ανησυχίας, ταραχή και εγρήγορση μαζί, αναπροσαρμογή πολιτικών και προβληματισμός μέγας για το μέλλον, συνοδεύουν την Ευρώπη, μετά την τραγωδία της Μαδρίτης και την πολιτική ανατροπή που επήλθε στην Ισπανία από τη δράση των ισλαμιστών τρομοκρατών. Την επαύριον της ευρωπαϊκής 11ης Μαρτίου οι Βρυξέλλες ανησυχούν για τις επιπτώσεις στην οικονομία, τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια της Γηραιάς Ηπείρου βυθίστηκαν, ο τουρισμός εδέχθη νέο πλήγμα - τα μηνύματα για την ελληνική ολυμπιακή τουριστική περίοδο δεν είναι τα καλύτερα - ο νέος Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεζ Θαπατέρο έκανε στροφή 180 μοιρών, επέκρινε τους Μπους και Μπλερ και ανήγγειλε απόσυρση των στρατευμάτων από το Ιράκ» («ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

«ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ» ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. «"Ανοιχτή γραμμή" με την Ισπανία έχουν οι ελληνικές Αρχές, προκειμένου να προσαρμόσουν τα μέτρα ασφαλείας σύμφωνα με τα όσα προκύψουν από τις έρευνες των ισπανικών Αρχών για τον τρόπο διείσδυσης, προμήθειας εκρηκτικών και δράσης του πυρήνα της Αλ Κάιντα. Εκφράζονται φόβοι για ενεργοποίηση στην Αθήνα "εν υπνώσει" ισλαμικών πυρήνων, όπως καταδεικνύεται ότι συνέβη στη Μαδρίτη. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επιτείνουν τους ελέγχους σε τουλάχιστον 10 άτυπα "τζαμιά" ισλαμιστών που έχουν έδρα στην περιοχή της Αττικής, αλλά και σε περίπου 20 συλλόγους αλλοδαπών από αραβικές χώρες» (Β. Γ. Λαμπρόπουλος - «ΒΗΜΑ»).

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ...«Δεν είναι λοιπόν απορίας άξιον το γιατί, επιτέλους, δεν μπορούμε εμείς οι Ευρωπαίοι να πάρουμε το μάθημά μας και να αφήσουμε ήσυχους αυτούς τους ανθρώπους (σ.σ. τους Αραβες); Εμείς, εκεί, επιμένουμε να τους ελευθερώσουμε, να τους σώσουμε, βάζοντας πόδι στους μουσουλμανικούς τόπους. Και μετά, απορούμε γιατί πήγαν όλα στραβά» (Ρόμπερτ Φισκ - «ΙΝΤΙΠΕΝΤΕΝΤ» - «ΒΗΜΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ