Τετάρτη 17 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ
Το Σάββατο το αντιιμπεριαλιστικό ραντεβού στην Αθήνα

Στα Προπύλαια, στις 11 το πρωί

Motion Team

Αγωνιστική απάντηση στην τρομο-υστερία που καλλιεργείται στη χώρα μας και στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, αναμένεται να αποτελέσει το αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο που διοργανώνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη το Σάββατο, στις 11 το πρωί, στα Προπύλαια.

Το συλλαλητήριο διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ), που κήρυξε την 20ή του Μάρτη ως Μέρα Αντίστασης στον Πόλεμο και στον Ιμπεριαλισμό, καθώς και Αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους λαούς. Η διεθνής αυτή κινητοποίηση πραγματοποιείται ένα χρόνο μετά την εγκληματική επίθεση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στο Ιράκ και πέντε χρόνια μετά τις φονικές επιδρομές του ΝΑΤΟ στην ΟΔ Γιουγκοσλαβίας και ενώ ιμπεριαλιστικά κέντρα έχουν βάλει στο στόχαστρο την Κούβα, τη ΛΔ Κορέας, τη Συρία.

Στο σχετικό κάλεσμα, που εγκρίθηκε από δεκάδες μαζικούς φορείς, σημειώνεται: «Αυτές τις μέρες αποβιβάστηκαν στη χώρα μας Αμερικανοί κομάντος για να οργανώσουν την "ασφάλεια" των Ολυμπιακών Αγώνων, με την επίβλεψη του NATO. Εχουν μετατρέψει τη χώρα μας σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών, που όχι μόνο την ασφάλεια δεν εγγυώνται, αλλά δημιουργούν όλες τις προϋποθέσεις για να αισθανόμαστε ξένοι στη χώρα μας, καταπατώντας κάθε είδους δημοκρατικό δικαίωμα του λαού μας. Γι' αυτό: Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί. Πιο έντονος, πιο μαζικός».

Αντιπολεμικά αντιιμπεριαλιστικά συλλαλητήρια διοργανώνονται την ίδια περίοδο σ' όλη την Ελλάδα:

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 20 του Μάρτη στις 12.30 το μεσημέρι στο άγαλμα του Βενιζέλου, από την ΕΔΥΕΘ και μαζικούς φορείς της πόλης.

Θεσσαλία

- Στη Λάρισα, το Σάββατο 20 του Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Ταχυδρομείου, από την Επιτροπή Φορέων Κατά του Πολέμου Λάρισας.

- Στα Τρίκαλα το Σάββατο, στις 7 το απόγευμα, όπου έχουν δηλώσει συμμετοχή πολλοί φορείς του νομού. Προηγουμένως δρομείς μεγάλων αποστάσεων θα πραγματοποιήσουν ειρηνοδρομία 22 χιλιομέτρων, από την Καλαμπάκα στα Τρίκαλα, η οποία θα καταλήξει στο χώρο της συγκέντρωσης.

- Στο Βόλο συγκέντρωση και πικετοφορία θα γίνει την Παρασκευή στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Ελευθερίας.

- Στην Καρδίτσα, την Παρασκευή στις 7 το απόγευμα από την Επιτροπή Ειρήνης Καρδίτσας, στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Πελοπόννησος

- Στην Πάτρα η Επιτροπή Ειρήνης καλεί σε συλλαλητήριο το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Τριών Συμμάχων.

- Στην Καλαμάτα η Επιτροπή Ειρήνης Μεσσηνίας καλεί σε συλλαλητήριο το Σάββατο στις 7 μ.μ. στην πλατεία 23ης Μάρτη.

- Στη Σπάρτη η Επιτροπή Ειρήνης Λακωνίας καλεί το Σάββατο στις 8 μ.μ. σε εκδήλωση στο ξενοδοχείο «Sparta Inn».

Στερεά - Εύβοια

- Στη Χαλκίδα η Επιτροπή Ειρήνης και η Νεανική Δράση για την Ειρήνη διοργανώνουν την Παρασκευή στις 6.30 μ.μ. αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση, στην πλατεία Αγοράς.

- Στη Λαμία η Επιτροπή Ειρήνης και η Νεανική Δράση για την Ειρήνη θα πραγματοποιήσουν αντιπολεμική εκδήλωση το Σάββατο, στις 11 π.μ. στην πλατεία Πάρκου.

- Στη Λιβαδειά η Επιτροπή Ειρήνης καλεί την Παρασκευή στις 7 μ.μ. στον πεζόδρομο της Μπουφίδου, όπου θα γίνει και έκθεση αντιιμπεριαλιστικής φωτογραφίας.

Βορειοδυτική Ελλάδα

- Στην Πρέβεζα το Σάββατο η Επιτροπή Ειρήνης καλεί τους κοινωνικούς και μαζικούς φορείς της περιοχής, στις 8 μ.μ., με αφετηρία τη Θεοφάνειο.

- Στα Γιάννενα καλεί η Επιτροπή Ειρήνης το Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι στο Δημαρχείο.

- Στο Αγρίνιο το Σάββατο, στις 11 π.μ., στην πλατεία Δημοκρατίας.

- Στην Αρτα το Εργατικό Κέντρο Αρτας καλεί το Σάββατο, στις 11 π.μ., στην πλατεία Κιλκίς.

- Στη Λευκάδα αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση και λαμπαδηδρομία συνδιοργανώνουν το Εργατικό Κέντρο, η Επιτροπή Ειρήνης και η Νεανική Δράση για την Ειρήνη, το Σάββατο, με αφετηρία την πλατεία Αγίου Μηνά στις 7.30 μ.μ.

- Στην Κέρκυρα η Επιτροπή Ειρήνης και η Νεανική Δράση για την Ειρήνη Κέρκυρας καλούν την Παρασκευή, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Σαρόκο.

Μακεδονία - Θράκη

- Στην Καβάλα την Παρασκευή η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας καλεί στις 7 μ.μ. στην πλατεία Καπνεργάτη.

- Στην Ξάνθη την Παρασκευή η Επιτροπή Ειρήνης καλεί στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης.

- Στην Αλεξανδρούπολη την Παρασκευή η Επιτροπή Ειρήνης Αλεξανδρούπολης καλεί στις 7 μ.μ. έξω από το Δημαρχείο.

- Στην Κατερίνη την Παρασκευή η Επιτροπή Ειρήνης καλεί στις 7 μ.μ. στο Σιντριβάνι.

- Στο Κιλκίς το Σάββατο η Επιτροπή Ειρήνης καλεί στις 11 π.μ. στην πλατεία Ειρήνης.

- Στην Κομοτηνή το Σάββατο η Επιτροπή Ειρήνης καλεί στις 11 π.μ. στην πλατεία Ειρήνης.

- Στη Φλώρινα το Σάββατο η Επιτροπή Ειρήνης καλεί στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία.

- Στη Βέροια το Σάββατο η Επιτροπή Ειρήνης Ημαθίας καλεί στις 7 μ.μ. στο πάρκο Εληάς.

- Στην Κοζάνη το Σάββατο, η Επιτροπή Ειρήνης καλεί στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.

Κρήτη

- Στο Ηράκλειο διοργανώνεται αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση το Σάββατο 20 του Μάρτη και ώρα 12 το μεσημέρι στα Λιοντάρια. Στη συγκέντρωση θα συμμετάσχουν και οι μαθητές με απόφαση του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Ηρακλείου.

- Σειρά αντιπολεμικών αντιιμπεριαλιστικών εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν και στα Χανιά από την Επιτροπή Ειρήνης. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν:

  • Παρασκευή και ώρα 8 μ.μ. στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο, πολιτική συζήτηση-ομιλία με θέμα: «Βάσεις, επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην υγεία»
  • Σάββατο και ώρα 8 μ.μ. στο θέατρο «Δ. Βλησίδης» προβολή αντιπολεμικής ταινίας
  • Κυριακή και ώρα 8 μ.μ. στα Νεώρια αντιπολεμική συναυλία με τα συγκροτήματα: Νότιος Ανεμος, Πολυτεχνείου Κρήτης, Οικονομικών Μεταναστών.

- Στον Αγιο Νικόλαο αντιπολεμική, αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, στις 7 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία, μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης Λασιθίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ