Τετάρτη 17 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δείγματα γραφής...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΩΣΤΕ ΜΕΧΡΙ το Μάη θα έχει επιλύσει το πρόβλημα των συμβασιούχων του Δημοσίου η κυβέρνηση; Δε λέμε, ακούγεται ...ενθαρρυντικό ως εξαγγελία, για ανθρώπους που ταλαιπωρούνται με αυτόν τον τρόπο επί τόσα χρόνια. Ομως ...κάποιο λάκκο έχει η φάβα.

Εκτός πια και αν είναι τυχαίο, που η ημερομηνία, όπου υποτίθεται ότι θα επιλυθεί το θέμα, συμπίπτει με την προεκλογική περίοδο των ευρωεκλογών. Ασε, που κάτι «διαρροές» περί Προεδρικών Διαταγμάτων και «μοριοδότησης» των συμβασιούχων μόνο σε εξασφάλιση των δικαιωμάτων τους δεν παραπέμπουν, αλλά σε νέες επιχειρήσεις ομηρίας και ψηφοθηρίας.

ΝΑ ΕΙΝΑΙ «συνεπείς» προς τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, κάλεσε τους φορολογούμενους ο νέος υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης. Μάλλον οι κυβερνώντες πρέπει να προσέχουν λίγο τα λόγια τους...

Γιατί είναι βέβαιο πως οι φορολογούμενοι και συγκεκριμένα οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, που σηκώνουν το μεγαλύτερο μέρος των φορολογικών βαρών, είναι πολύ περισσότερο συνεπείς από όσο οι εκάστοτε κυβερνήσεις με τα χρήματα των φόρων που εισπράττουν.

Και σίγουρα, αυτές οι κυβερνήσεις δεν μπορούν να μιλούν για «συνέπεια», όταν δεν επιστρέφουν πίσω τα χρήματα αυτά με παροχές Yγείας, Παιδείας και Κοινωνικής Ασφάλειας.

Αλλωστε, και η φορολογική νομοθεσία - θυμίζουμε - είναι τέτοια, που ένας μισθωτός είναι σχεδόν αδύνατο να φοροδιαφύγει. Σε αντίθεση με τους μεγαλοεπιχειρηματίες, που, όχι μόνο φοροδιαφεύγουν ή «ρυθμίζουν» τα χρέη τους νόμιμα, αλλά, τις περισσότερες φορές, τους ...πληρώνουμε κι από πάνω.


Παπαγεωργίου Βασίλης

ΑΚΟΜΗ και η πρόταση για τη δημιουργία Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Πληροφοριών υπάρχει στο τραπέζι των «αντιτρομοκρατικών» συζητήσεων, που ξεκίνησαν με αφορμή την έκκληση Πρόντι για ενιαία πολιτική των ευρωπαϊκών κρατών στο θέμα.

Προφανώς, η ιστορία θα συνεχίσει να κινείται σε αντιδραστικές κατευθύνσεις και το μόνο ερώτημα που υπάρχει είναι ...πού θα σταματήσουν, επιτέλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ