Τετάρτη 17 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέοι γενικοί γραμματείς

Τη σύσταση μιας Γραμματείας Επικοινωνίας της Κυβέρνησης ανακοίνωσε αργά χτες το βράδυ ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θ. Ρουσόπουλος, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει το ρόλο της. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται απλά τα ονόματα των δύο γενικών γραμματέων της συγκεκριμένης υπηρεσίας. Ειδικότερα γγ Επικοινωνίας αναλαμβάνει η Μαργαρίτα Παπαδά, γενική διευθύντρια του (καταργηθέντος) υπουργείου Τύπου και ΜΜΕ, και γγ Ενημέρωσης ο Παν. Λειβαδάς, πολιτικός επιστήμονας.

Χτες ανακοινώθηκαν επίσης οι τρεις νέοι γενικοί γραμματείς του ΥΠΕΧΩΔΕ, εκ των οποίων δύο είναι πρώην βουλευτές της ΝΔ. Ο Γ. Τρυφωνίδης αναλαμβάνει τον τομέα των δημοσίων έργων, ο Θαν. Κουλουμπής (γιος του Ευάγγελου Κουλουμπή) αναλαμβάνει γενικός γραμματέας συγχρηματοδοτούμενων έργων και ο Δημ. Κατσιγιάννης αναλαμβάνει τον τομέα της χωροταξίας και του περιβάλλοντος.

Στο μεταξύ, διαφωνία φαίνεται να έχει προκύψει μεταξύ των Γ. Σουφλιά και Γ. Αλογοσκούφη όσον αφορά το πρόσωπο που θα τοποθετηθεί επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ επιβεβαίωσε χτες ότι υπάρχουν διαφορετικές εισηγήσεις, επιμένοντας στην πρότασή του για τον Γ. Προβόπουλο, επικαλούμενος ότι ήταν στενός συνεργάτης του στην κατάρτιση του κυβερνητικού προγράμματος και πρόεδρος του ΣΟΕ επί θητείας του στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Από την άλλη ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας προτείνει για την ίδια θέση το στέλεχος ιδιωτικής τράπεζας Τ. Αράπογλου. Την τελική απόφαση βέβαια θα πάρει ο Κ. Καραμανλής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ