Σάββατο 20 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ - ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
Ολοι σήμερα στις 11 π.μ. στα Προπύλαια
  • Τη συγκέντρωση διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ, το ΠΑΜΕ και δεκάδες μαζικές οργανώσεις
  • Θα ακολουθήσει πορεία στην αμερικανική πρεσβεία

Ολοι οι δρόμοι σήμερα οδηγούν στα Προπύλαια. Εκεί θα συναντηθούν όλες οι γενιές των Ελλήνων φιλειρηνιστών, όλοι όσοι κατανοούν την ανάγκη να ισχυροποιηθεί το αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο των λαών σαν το μόνο φάρμακο που είναι σε θέση να κρατήσει ζωντανή την ανθρωπότητα από τα καταστροφικά σχέδια των ιμπεριαλιστών.

Στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, λοιπόν, στις 11 το πρωί δίνεται το μεγάλο αντιιμπεριαλιστικό ραντεβού. Εκεί πραγματοποιείται το αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο, που διοργανώνεται, με πρωτοβουλία της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και πλήθος μαζικών οργανώσεων και κινήσεων. Ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σ' όλη την Ελλάδα.

Στο σημερινό συλλαλητήριο θα χαιρετίσει ο πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ Ε. Μαχαίρας και θα μιλήσει ο γενικός γραμματέας της ΕΕΔΥΕ και εκτελεστικός γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ) Θ. Παφίλης. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει πορεία στην αμερικανική πρεσβεία.

Η 20ή Μάρτη έχει κηρυχτεί από το ΠΣΕ Μέρα Αντίστασης στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό, καθώς και αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους λαούς, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου μετά την εγκληματική επίθεση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στο Ιράκ και πέντε χρόνων μετά τις φονικές επιδρομές του ΝΑΤΟ στην ΟΔ Γιουγκοσλαβίας.

Σε σχετική ανακοίνωση - κάλεσμά της, η ΕΕΔΥΕ καταγγέλλει τους Αμερικανούς και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές, που επιδιώκουν να επιβάλουν ουσιαστικά στρατιωτική κατοχή στη Μεσόγειο, αλλά και την κυβέρνηση της ΝΔ, που, σε πλήρη σύμπλευση με το ΠΑΣΟΚ, παραδίδει την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων στους ΝΑΤΟικούς δολοφόνους. Η ΕΕΔΥΕ καλεί όλο το λαό του Λεκανοπεδίου στο μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο, αύριο στα Προπύλαια. Επίσης καλεί τον ελληνικό λαό να αντιταχθεί με όλους τους τρόπους στη νέα τρομοκρατική επιχείρηση των ιμπεριαλιστών, που, εκτός των άλλων, θέλει να προετοιμάσει το έδαφος για νέες επιθέσεις κατά λαών και χωρών και να κάμψει τους φιλειρηνικούς, αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες.

Και καταλήγει:

«Καμιά ανοχή, καμιά συναίνεση στους ΝΑΤΟικούς προστάτες. Ποιος θα μας προστατέψει από αυτούς;

- ΕΞΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΧΙΚΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΚ.

- ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ.

- ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.

- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΙΡΑΚ, ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΛΑΟΥΣ.

- Η ΛΑΪΚΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΔΕ ΣΥΜΒΙΒΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ».

Την εργατική τάξη, όλους τους εργαζόμενους, που βίωσαν και βιώνουν τον καθημερινό κοινωνικό πόλεμο του κεφαλαίου, αλλά και τους θερμούς του πολέμους, είτε στη χώρα μας παλαιότερα, είτε στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ και σε άλλες χώρες πρόσφατα, καλεί το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο να πάρουν δυναμικά μέρος στο αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο, που οργανώνει η ΕΕΔΥΕ στα Προπύλαια της Αθήνας, αλλά και σε άλλες πόλεις.

Συνεπώς, σημειώνει καταλήγοντας το ΠΑΜΕ, «είναι υπέρτατο χρέος μας να δώσουμε όλοι μαχητικό "παρών" στη διαδήλωση στα Προπύλαια, αλλά και στις άλλες πόλεις της χώρας μας για να εκφράσουμε την αγωνιστική απάντηση στην τρομο-υστερία, που οι ιμπεριαλιστικοί κύκλοι και τα φερέφωνά τους επιχειρούν να επιβάλουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ