Σάββατο 20 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι ιμπεριαλιστές προελαύνουν

Το πρόσχημα δόθηκε. Οι ΗΠΑ, μαζί με τις υπόλοιπες σύμμαχες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ, προελαύνουν και εξαπλώνουν την κυριαρχία τους. Οι τρομοκρατικές επιθέσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, έδιναν πάντα την κατάλληλη αφορμή. Ετσι έγινε και τώρα. Δεν πέρασαν λίγα εικοσιτετράωρα από την τελευταία τρομοκρατική επίθεση στην Ισπανία και έχουν ληφθεί μια σειρά από μέτρα, με τη δικαιολογία της λεγόμενης εσωτερικής ασφάλειας. Στην ουσία, όμως, το μόνο που κάνουν είναι να εδραιώνουν ακόμη περισσότερο την ανάμειξη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στο εσωτερικό των περισσοτέρων ευρωπαϊκών χωρών.

Η Ελλάδα, λόγω των επερχόμενων Ολυμπιακών Αγώνων του Αυγούστου, βρίσκεται στο ...«μάτι του κυκλώνα». Πολλοί είναι αυτοί που πιθανολογούν μια ενδεχόμενη νέα τρομοκρατική επίθεση, στο ελληνικό έδαφος αυτή τη φορά. Στο πλαίσιο των μέτρων της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, οι ΝΑΤΟικοί έχουν πλέον τον πρώτο λόγο στην ασφάλεια των Αγώνων. Και μάλιστα κατόπιν πρόσκλησης της ίδιας της ελληνικής κυβέρνησης. Εξέλιξη, που η αξιωματική αντιπολίτευση επικρότησε.

Τα αποτελέσματα ήταν προφανή και δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνισή τους. Τα μέτρα αστυνόμευσης αυξάνονται. Οι ασκήσεις ετοιμότητας, με τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ, πολλαπλασιάζονται. Ολο και περισσότεροι έλεγχοι γίνονται απέναντι στους πολίτες της χώρας μας. Ελέγχονται παντού και οι πάντες. Και όλα αυτά, με το πρόσχημα της αποτροπής ενός τρομοκρατικού χτυπήματος. Η τρομοκρατία, με αυτό τον τρόπο, διοχετεύεται στο λαό, όχι από τους τρομοκράτες, αλλά από την κρατική και ΝΑΤΟική μηχανή. Οι πολίτες είναι αυτοί που είναι ένοχοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου.

Ο ελληνικός λαός αναγκάζεται να παρακολουθεί μια σειρά εξελίξεων που, εν τέλει, ως μόνο ηττημένο θα έχουν τον ίδιο. Στριμωγμένος στη γωνία, θα ελέγχεται για την κάθε του κίνηση. Μέχρι τώρα είχε τις κάμερες στο δρόμο, τον αστυνομικό της γειτονιάς και άλλα παρόμοια. Τώρα, ποιος γνωρίζει τι άλλα σχέδια επεξεργάζονται για το μέλλον του τα επιτελεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ; Σχέδια που θα αποβλέπουν στη μετατροπή του σε άβουλο αποδέκτη γεγονότων, περιορίζοντας τα όποια του δικαιώματα στο ελάχιστο; Και όλα αυτά στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας!

Τούτος ο λαός για να διατηρήσει την αξιοπρέπειά του δεν έχει παρά μία και μόνο διέξοδο: Να σταματήσει την προέλαση των ιμπεριαλιστών. Να διεκδικήσει από τη νέα κυβέρνηση - η οποία, στην ουσία, συνεχίζει το έργο της παλιάς - να άρει το αίτημά της για παρουσία των ΝΑΤΟικών δυνάμεων στη χώρα μας την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων. Είναι τουλάχιστον ένδειξη παραφροσύνης, να εμπιστεύεσαι την ασφάλεια της χώρας σου σε αυτούς που έχουν βομβαρδίσει τους λαούς του Ιράκ, του Αφγανιστάν και της Γιουγκοσλαβίας. Και αν οι κυβερνήσεις είναι σύμμαχες με τους ΝΑΤΟικούς δολοφόνους, ο ελληνικός λαός σίγουρα δεν είναι...


Κ.Τ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ