Σάββατο 20 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Στο ταψί...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ κάνει σήμερα ο Κώστας Καραμανλής, όμως για να φτάσει κανείς έως εκεί σίγουρα πρέπει να μπορεί να ...προγραμματίσει. Κάτι, που δε φαίνεται να συμβαίνει, π.χ., με την κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο.

Την ερχόμενη Παρασκευή, έλεγαν ότι θα αποχωρήσει το ελληνικό τάγμα και τώρα συζητούν την παραμονή του επ' αόριστον. Και - πιστέψτε μας - αυτό δεν οφείλεται σε ...έλλειψη οργάνωσης και σχεδιασμού στο υπουργείο Αμυνας. Αλλού οφείλεται και άλλοι το απαίτησαν.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ επιμένουν - σαν να απευθύνονται σε ανόητους - διάφοροι ότι η ενίσχυση των ΝΑΤΟικών δυνάμεων στο Κοσσυφοπέδιο θα συμβάλει στην εγκαθίδρυση της ειρήνης και της τάξης.

Πώς θα καταφέρει να κάνει κάτι τέτοιο ο Νο 1 παράγοντας αποσταθεροποίησης στον πλανήτη, ένας μηχανισμός που το μόνο που κάνει είναι να ανοίγει εστίες πολέμου, όπου και όποτε μπορεί, δεν μπαίνουν στον κόπο να μας το εξηγήσουν...

ΠΡΟΦΑΝΩΣ θα γίνει ...άνω - κάτω, η Κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας τις επόμενες μέρες και είναι λογικό! Δυο «απώλειες» στην πρώτη ψηφοφορία της νέας κυβέρνησης (για την πρόεδρο της Βουλής) πέφτουν μάλλον ...βαριές στο στομάχι για έναν πρωθυπουργό με εκλογικό ποσοστό μεγαλύτερο του 45%!

Το αν τις ανακρίσεις θα διεξάγει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης - ως κομματικός αρμόδιος - ή άλλοι δεν το γνωρίζουμε. Το σίγουρο είναι, πάντως, ότι μεταξύ τους οι βουλευτές της ΝΔ θα ...κοιτάζονται καχύποπτα.

Γενικότερα, πάντως, στο καινούριο Κοινοβούλιο που μας προέκυψε πρέπει να μην είμαστε και τόσο ...απόλυτοι για το πόσους βουλευτές έχουν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Τα αριθμητικά δεδομένα είναι μάλλον σχετικά και ποικίλλουν κατά περίπτωση...

Παραδείγματος χάρη, σε μια ιδιωτικοποίηση, ή σε ένα φιλοΝΑΤΟικό νομοσχέδιο, μάλλον η κυβέρνηση πρέπει να προσδοκά και στις ψήφους των Ανδριανόπουλου και Μάνου, γιατί όχι και στις ψήφους της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είπαμε συναίνεση...


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ