Τετάρτη 24 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αμαρτωλή... συνέχεια

Προεκλογικά η ΝΔ έκανε λόγο για ξεπούλημα της δημόσιας τουριστικής περιουσίας από την εταιρία «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα», επικαλούμενη τις «αδιαφανείς διαδικασίες» που ακολουθούνταν στο πλαίσιο της «αξιοποίησης» - όπως τη χαρακτήριζε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ - αυτής της περιουσίας. Σε αυτό το πλαίσιο ακούστηκαν πολλά για την «αμαρτωλή» ΕΤΑ και τις αλλαγές που θα επακολουθούσαν εάν η ΝΔ ερχόταν στα πράγματα.

Ομως, η ΝΔ δεν είχε πρόβλημα με το τι έκανε η ΕΤΑ ΑΕ, αλλά με το πώς το έκανε. Δεν είχε αντίρρηση με την ανάλογη «αξιοποίηση» της δημόσιας τουριστικής περιουσίας, ούτε με τις ιδιωτικοποιήσεις, ούτε με τις μακρόχρονες μισθώσεις αποικιακού χαρακτήρα.

Και το απέδειξε αυτό ο Κ. Καραμανλής στην ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή, όπου δε βρήκε ούτε μια λέξη να πει για την «αμαρτωλή» ΕΤΑ. Την ίδια στάση τήρησε και ο υπουργός Τουρισμού, που μίλησε αόριστα για «αξιοποίηση με διαφάνεια» της δημόσιας περιουσίας. Και δεν είπαν τίποτε, ούτε μετά τη συγκεκριμένη επισήμανση της Αλέκας Παπαρήγα. Τα ίδια ακριβώς έλεγαν και έκαναν οι υπουργοί της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ