Τετάρτη 31 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΜΕΓΑΛΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ
Σχέσεις συνεργασίας και κατανόησης

Επίσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης στα γραφεία του ΣΕΒ

Την πρόθεση της κυβέρνησης για πλήρη, ειλικρινή συνεργασία και στήριξη, ώστε η «βιομηχανία να αποτελέσει τον ισχυρό ιστό», μετέφερε στη διοίκηση του ΣΕΒ η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης. Μετά την επίσκεψη των Δ. Σιούφα και Γ. Παπαθανασίου στα γραφεία των μεγαλοβιομηχάνων, ο υπουργός δήλωσε ότι επιθυμία της νέας κυβέρνησης είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, διευκρινίζοντας ότι οι σχέσεις με τους βιομηχάνους θα στηριχτούν στο διάλογο, τη συνεννόηση και τη συνεργασία.

Η διοίκηση του ΣΕΒ, σύμφωνα με τον πρόεδρο Οδ. Κυριακόπουλο, έθεσε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου υπόμνημα με τις βασικές θέσεις - αξιώσεις των βιομηχάνων, αιτήματα που αναμένουν μέσα στο επόμενο διάστημα να ικανοποιηθούν. Το βασικότερο θέμα που έθεσαν είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και η στήριξη του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας. Πλάι σ' αυτό ζήτησαν και την παραπέρα μείωση του κόστους ενέργειας για τη βιομηχανία. Στο ίδιο πλαίσιο έθεσαν θέματα που πέραν του υπουργείου Ανάπτυξης εμπλέκονται και το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ και Οικονομίας και τα οποία αφορούν την εγκατάσταση βιομηχανιών στην Αττική, αλλά και την επιστροφή του ΦΠΑ στις εξαγωγικές επιχειρήσεις.

Στο θέμα που υπήρξε η απόλυτη ταύτιση είναι αυτό των τιμών και της απελευθέρωσης των αγορών. Στο περιθώριο της συνάντησης, ο Οδ. Κυριακόπουλος επισήμανε ότι πρόθεση της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης είναι η συγκράτηση των τιμών μέσα από τον... ανταγωνισμό! Ετσι, όπως ο ίδιος ανέφερε, είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός πως η νέα κυβέρνηση αποκηρύσσει τις «συμφωνίες κυρίων» και δεν προτίθεται να λάβει «αστυνομικά μέτρα» για τη συγκράτηση των τιμών. Επίσης για μια ακόμη φορά ο Οδ. Κυριακόπουλος επανέλαβε ότι η βιομηχανία είναι η μόνη που δεν ευθύνεται για την εκτόξευση των τιμών.

Πάντως, σύμφωνα με τον Γ. Παπαθανασίου... «στόχος της κυβέρνησης είναι η προστασία του καταναλωτή και η ενίσχυση των επιχειρήσεων, με τελικό στόχο την άνοδο του βιοτικού επιπέδου και την ανάπτυξη».

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, χτες επισκέφτηκε και τη ΓΣΕΒΕΕ, όπου και είχε την πρώτη της ενημερωτική συνάντηση. Ο Δ. Σιούφας επανέλαβε τα περί πολιτικής στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, προτείνοντας διάλογο και συναίνεση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Θέλει κατάργηση των τιμοκαταλόγων χονδρικής (2012-04-18 00:00:00.0)
Οι ανατιμήσεις διαψεύδουν τους κυβερνώντες (2005-09-04 00:00:00.0)
Ανταγωνιστικότητα με ...λιτότητα (2005-07-27 00:00:00.0)
Κυβερνητική δημαγωγία υπέρ των βιομηχάνων (2005-02-03 00:00:00.0)
Μη μιλάς... κινδυνεύει η Ελλάς (2004-11-02 00:00:00.0)
Η "απελευθέρωση" φουντώνει τον τιμάριθμο (1998-09-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ