Πέμπτη 1 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΚΙΑΘΟΣ
Αναγκαία η αναβάθμιση του αεροδρομίου

Την αναβάθμιση του αεροδρομίου Σκιάθου ζητούν από την κυβέρνηση οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Γκατζής και Τ. Τσιόγκας, με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή. Οπως επισημαίνουν οι δύο βουλευτές του Κόμματος, βασική πύλη εισόδου στη Σκιάθο αποτελεί το αεροδρόμιο, το οποίο στη διάρκεια της περσινής καλοκαιρινής περιόδου είχε 142.664 αφίξεις από το εξωτερικό. Για να συνεχιστούν οι χιλιάδες αφίξεις και τα επόμενα χρόνια - υπογραμμίζεται στην Ερώτηση - απαιτείται άμεση λύση, με παρεμβάσεις προσαρμογής σύμφωνα με τις Οδηγίες και προδιαγραφές λειτουργίας αεροδρομίων της Κοινότητας.

Οι Ν. Γκατζής και Τ. Τσιόγκας τονίζουν ότι οι φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων δεν αρκούν για να εξασφαλίσουν την απαιτούμενη ασφάλεια για τα αεροσκάφη, ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής και προσθέτουν ότι άμεσης αναγκαιότητας έργο είναι η επιμήκυνση και διαπλάτυνση του αεροδρομίου, ώστε να υπαχθεί από την κατηγορία Γ1 στη Δ1 και να κατοχυρωθεί έτσι η συνέχεια των πτήσεων αεροσκαφών αυτής της κατηγορίας που σήμερα αποτελούν το 50 - 55% των αεροπλάνων που προσγειώνονται στη Σκιάθο.

Τα παραπάνω έργα αναβάθμισης του αεροδρομίου προβλέπεται να ολοκληρωθούν το 2005. Επειδή πλησιάζει η καλοκαιρινή περίοδος και τα εν λόγω έργα είναι άμεσης προτεραιότητας, οι δύο βουλευτές του ΚΚΕ, ρωτούν τον υπουργό Μεταφορών - Επικοινωνιών: Πρώτον, εάν έχει ολοκληρωθεί η μελέτη του έργου επιμήκυνσης και διαπλάτυνσης του διαδρόμου του αεροδρομίου, καθώς και η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Και, δεύτερον, εάν όχι, τι μέτρα σκοπεύει να πάρει ώστε να γίνει άμεσα η δημοπράτησή τους και πώς σκοπεύει να λύσει το πρόβλημα μετατόπισης του παραλιακού δρόμου στο σημείο που εφάπτεται με το νότιο κατώφλι του αεροδρομίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ