Πέμπτη 1 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αναζητείται συντονισμός

Πέρα από τις καθυστερήσεις στα Ολυμπιακά Εργα και τα «πανωπροίκια» δισεκατομμυρίων για τις «επιταχύνσεις» των εργολάβων, ένα άλλο «αγκάθι» που απασχολεί την κυβέρνηση είναι ο συντονισμός των διαφόρων φορέων που εμπλέκονται στη διοργάνωση.

Ακριβώς αυτό το θέμα, δηλαδή η συγκρότηση ομάδας εργασίας για το συντονισμό των συναρμόδιων φορέων, ήταν το αντικείμενο χτεσινής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΧΩΔΕ, με τη συμμετοχή των υπουργών ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά, Μεταφορών Μ. Λιάπη, της αναπληρώτριας υπουργού Πολιτισμού Φ. Πάλλη - Πετραλιά, του υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ Θ. Ξανθόπουλου, της προέδρου του «Αθήνα 2004» Γ. Αγγελοπούλου, των γενικών γραμματέων Δημοσίων Εργων Γ. Τρυφωνίδη και Ολυμπιακών Αγώνων Σπ. Καπράλου, του εντεταλμένου συμβούλου του «Αθήνα 2004» Γ. Πυργιώτη, καθώς και του γενικού διευθυντή του υπουργείου Πολιτισμού Δ. Στάμου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά, αντικείμενο της ομάδας εργασίας, της οποίας επικεφαλής τέθηκε ο Σπ. Καπράλος, είναι να λαμβάνονται γρήγορα αποφάσεις και να γίνεται καλύτερος συντονισμός μεταξύ των διαφόρων φορέων και υπουργείων, που έχουν σχέση με το λειτουργικό κομμάτι των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οπως φάνηκε από τις δηλώσεις, τόσο του Γ. Σουφλιά, όσο και των δύο άλλων υπουργών Μ. Λιάπη και Φ. Πετραλιά, ένα άλλο ζήτημα που απασχόλησε τη σύσκεψη ήταν τα θέματα αλληλοεπικαλύψεων και συναρμοδιοτήτων, όσον αφορά στην κατασκευή των έργων, για το οποίο αποφασίστηκε να υπάρχει συντονισμός για το ξεπέρασμά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ