Πέμπτη 1 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Εξέτασε Ολυμπιακά... τρομο-σενάρια

Τη δεύτερη συνεδρίασή του πραγματοποίησε χτες το Συντονιστικό Συμβούλιο Ολυμπιακής Ασφάλειας, με προεδρεύοντα τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Γιώργο Βουλγαράκη. Κατά τη διάρκεια του συμβουλίου, τα μέλη του Συντονιστικού ενημερώθηκαν για την πορεία και τις προτεραιότητες του Σχεδιασμού Ολυμπιακής Ασφάλειας, ενώ συζητήθηκαν και θέματα σύνθεσης και αρμοδιοτήτων του.

Η πρώτη του συνεδρίαση είχε γίνει στην άσκηση «Ασπίς του Ηρακλέους» όπου είχαν συμμετάσχει και 400 Αμερικανοί στρατιωτικοί, ενώ «συμβουλές» για αυτή είχαν δώσει εμπειρογνώμονες από τη Μ. Βρετανία, το Ισραήλ, την Αυστραλία, τη Γερμανία, τον Καναδά, την Ισπανία και τη Ρωσία. Σε αυτή αντιμετωπίστηκαν κρίσεις όπως βομβιστικές επιθέσεις, αεροπειρατείες, εντοπισμός υπόπτων δεμάτων στο αεροδρόμιο των Σπάτων, χτυπήματα με βιολογικά και χημικά όπλα αλλά και διαδηλώσεις έξω από ξένες πρεσβείες.

Αρμοδιότητες του Συντονιστικού Συμβουλίου Ολυμπιακής Ασφάλειας είναι οι εκτιμήσεις κρίσεων, η συνεργασία με τη ΔΟΕ, η διαμόρφωση της επικοινωνιακής τακτικής αντιμετώπισης της κρίσης, η λήψη αποφάσεων για επεμβάσεις ειδικών δυνάμεων, εκκένωσης ή αποκλεισμού χώρων καθώς και για τη συμμετοχή στο χειρισμό της κρίσης μη κυβερνητικών οργανώσεων και φορέων.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι υπουργοί: Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Προκόπης Παυλόπουλος, Εθνικής Αμυνας, Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Νικήτας Κακλαμάνης, Δικαιοσύνης, Αναστάσιος Παπαληγούρας, Μεταφορών και Επικοινωνιών, Μιχάλης Λιάπης, Εμπορικής Ναυτιλίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, καθώς επίσης η αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Φάνη Πάλλη - Πετραλιά και η πρόεδρος της «Αθήνα 2004», Γιάννα Αγγελοπούλου. Το παρόν στη συνεδρίαση έδωσαν ακόμα ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Φώτης Νασιάκος, ο διοικητής της ΕΥΠ, Παύλος Αποστολίδης, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων Βασίλειος Κωνσταντινίδης και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ