Πέμπτη 1 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2004
«Χορός» συμβάσεων δεκάδων δισεκατομμυρίων

Το Κλειστό Γυμναστήριο στο Γαλάτσι
Το Κλειστό Γυμναστήριο στο Γαλάτσι
Την ίδια μέρα που η αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού Φ. Π. Πετραλιά ομολογούσε ότι τα Ολυμπιακά έργα έχουν ήδη υπερβεί κατά 50% τους αρχικούς προϋπολογισμούς τους, υπογραφόταν από την Ειδική Υπηρεσία Ολυμπιακών Εργων, που υπάγεται στο υπουργείο Πολιτισμού, μία νέα - συμπληρωματική - σύμβαση ύψους 8,158 εκατ. ευρώ (2,7 δισ. δρχ.) που αφορά το έργο «Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και Ρυθμικής Γυμναστικής Γαλατσίου».

Ετσι, η νέα ηγεσία του υπουργείου συνεχίζει ακάθεκτη το... έργο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και μοιράζει δισεκατομμύρια στους εργολάβους. Είναι χαρακτηριστικό ότι η συγκεκριμένη σύμβαση είχε εγκριθεί προεκλογικά και υπεγράφη μόλις πριν από λίγες μέρες.

Το έργο περιλαμβάνει τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του γυμναστηρίου, την κατασκευή των οδικών προσβάσεων στο γυμναστήριο, δεντροφυτεύσεις, τη δημιουργία χώρου στάθμευσης 200 θέσεων και την πεζογέφυρα επί της Βεΐκου. Το έργο θα παραδοθεί στις 22 Ιούλη. Υπενθυμίζεται ότι το «Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και Ρυθμικής Γυμναστικής Γαλατσίου», προϋπολογισμού 58 εκατ. ευρώ, παραδόθηκε από την κατασκευάστρια κοινοπραξία, ενώ έχουν ήδη πραγματοποιηθεί με επιτυχία τα πρώτα test events που αφορούσαν τις εγκαταστάσεις της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης.

Μία ακόμα σύμβαση μεταξύ της «Αθήνα 2004» και της κοινοπραξίας «J&P-Αβαξ» υπεγράφη και αφορά τη μίσθωση αγαθών και την παροχή συναφών, παρακολουθηματικών υπηρεσιών - εργασιών για τις «Αθλητικές Διοργανώσεις του 2004», τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2004, προϋπολογισμού 21,7 εκατ. ευρώ.

Στο έργο περιλαμβάνονται όλες οι προσωρινές εγκαταστάσεις που θα γίνουν σε 20 Ολυμπιακά Κέντρα ανά την Ελλάδα για την τέλεση των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων και οι οποίες θα διατηρηθούν ως την 31η Αυγούστου 2004 ή για όσες εγκαταστάσεις θα χρησιμοποιηθούν και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, έως την 30ή Σεπτεμβρίου 2004.

Μία τρίτη σύμβαση υπεγράφη επίσης από την «Αθήνα 2004» για τη σύμβαση που αφορά την προμήθεια με μίσθωση λυομένων κερκίδων, εδράνων και εξεδρών και την παροχή συναφών, παρακολουθηματικών υπηρεσιών - εργασιών για τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2004, προϋπολογισμού 5,4 εκατ. ευρώ. Στο έργο περιλαμβάνεται η προμήθεια με μίσθωση λυομένων κερκίδων, εδράνων Τύπου/ανταποκριτών, εδράνων ραδιοτηλεοπτικών μέσων και εξεδρών τηλεοπτικής κάλυψης σε 11 Ολυμπιακά Κέντρα ανά την Ελλάδα και πρέπει να έχουν τοποθετηθεί εξοπλισμένες για πλήρη λειτουργία έως την 1 Ιούλη 2004, ενώ η περίοδος μίσθωσης έχει διάρκεια έως τις 30 Σεπτέμβρη 2004.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ