Τετάρτη 7 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΥΠΡΟΣ - ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ
Σήμερα το διάγγελμα του Προέδρου της Κύπρου

Συνεδρίασε το ΠΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ

Σήμερα το βράδυ ο Κύπριος Πρόεδρος Τάσος Παπαδόπουλος, με διάγγελμά του προς τον κυπριακό λαό, θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του και θα εξηγήσει με λεπτομέρειες τη θέση του ενόψει των δημοψηφισμάτων της 24ης Απριλίου, εξηγώντας τα υπέρ και τα κατά σε ένα «ναι» και σε ένα «όχι» στο σχέδιο Ανάν.

Αργά χτες το βράδυ ολοκληρώθηκε η δεκάωρη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ, που έγινε για να αξιολογηθεί το σχέδιο Ανάν και να γίνει μια πρώτη τοποθέτηση ενόψει του δημοψηφίσματος της 24ης Απριλίου.

Μετά τη συνεδρίαση δεν έγινε καμιά ανακοίνωση για το αποτέλεσμα της συζήτησης και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού διέψευσε με κάποια δόση αγανάκτησης πληροφορίες που μετέδωσαν ορισμένα κανάλια σχετικά με τις τάσεις που επικράτησαν.

Ειδικότερα, μεταδόθηκε ότι 10 μέλη του Πολιτικού Γραφείου τάχθηκαν υπέρ του σχεδίου, 4 εναντίον, 3 τήρησαν αποχή και δύο, μεταξύ των οποίων και ο ΓΓ του κόμματος Δημήτρης Χριστόφιας, δεν ψήφισαν.

Ωστόσο, ο κ. Κυπριανού, βγαίνοντας από την αίθουσα της συνεδρίασης δήλωσε ότι όσα μεταδόθηκαν δεν έχουν βάση και κάλεσε τα ΜΜΕ να αναλογιστούν την κρισιμότητα των στιγμών και να μη μεταδίδουν ανακρίβειες.

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι οι θέσεις που διατυπώθηκαν θα τεθούν τη Μεγάλη Παρασκευή ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία θα κάμει την εισήγησή της στην έκτακτη παγκύπρια συνδιάσκεψη στις 14 Απριλίου.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών Ανδρέας Χρίστου, στέλεχος του ΑΚΕΛ, είχε δηλώσει ότι «όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά», ενώ ο βουλευτής Αριστοφάνης Γεωργίου, βγαίνοντας από τη συνεδρίαση είπε απλώς ότι «υπάρχει πολύς προβληματισμός».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ