Τετάρτη 7 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Σημαιοφόροι του ... «Ανανισμού»

Είναι μερικοί που έχουν αναλάβει το ρόλο τους πολύ σοβαρά. Και τι πιο σοβαρό από τον εκβιασμό του ελληνικού και του κυπριακού λαού να συναινέσει με ένα σχέδιο άδικο, όπως του κ. Ανάν; Η «Απογευματινή», δε - περί ης ο λόγος - φαίνεται να διεκδικεί και τη «σημαία» του θιάσου των ...Ανανιστών.

***

Το χτεσινό άρθρο της εν λόγω εφημερίδας είναι πραγματικά μνημειώδες, όσον αφορά τις υπηρεσίες που (πασχίζει να) προσφέρει στους αρχιτέκτονες του ιμπεριαλιστικού εκτρώματος. Ιδού το «δίλημμα» της εφημερίδας προς τον ελληνικό λαό: Στην Ελλάδα - λέει η «Απογευματινή» - τα νοσοκομεία έχουν ελλείμματα, επομένως τι θέλετε; «Βούτυρο» για τα νοσοκομεία ή κανόνια (!); Οσοι λένε «ναι» στο «σχέδιο Ανάν» είναι σώφρονες και επιλέγουν «βούτυρο», όσοι δεν αποδέχονται την αδικία του «σχεδίου Ανάν» επιλέγουν - κατά την «Απογευματινή» - τα «κανόνια»!!!

Οπως, ήδη, έχετε αντιληφθεί, η παραπάνω «επιχειρηματολογία» είναι βγαλμένη από το «καρμπόν» που είχε βγει και η αντίστοιχη προηγούμενη, της εποχής των Ιμίων. Την ίδια κινδυνολογία, τους ίδιους εκβιασμούς, το ίδιο παραλήρημα επιλέγουν και σήμερα. Οπως και τότε, που ο «ρεαλισμός» τους κατέστησε το Αιγαίο «γκρίζο»...

***

Ομως, η «Απογευματινή» κάνει και ένα βήμα παραπέρα. Αντιλαμβανόμενη από πού προέρχεται ο κίνδυνος να χαλάσει η σούπα του ραγιαδισμού, επιτίθεται στην «αντιδραστική - όπως γρυλίζει - Αριστερά, η οποία μαξιμαλίζει ...απορρίπτει το «σχέδιο Ανάν», άρα - κατά τους ευφυείς συντάκτες του πονήματος - ζητεί κι αυξημένες αμυντικές δαπάνες»!

«Ράβδος εν γωνία, άρα βρέχει» (!), λοιπόν. Αυτή είναι η καταπληκτική «λογική» της εφημερίδας. Που τόσο πολύ ενδιαφέρεται για το «βούτυρο» του ελληνικού λαού, ώστε ακόμα δε μας έχει πει: Να πάνε άλλοι 700 Ελληνες φαντάροι στη Βοσνία ή να μην πάνε; Να δίνουμε εκατοντάδες δισ. κάθε χρόνο για να είναι Ελληνες φαντάροι στο Αφγανιστάν ή να μη δίνουμε;

Οσο για το πάθος με το οποίο τάσσεται υπέρ της «λύσης» του «σχεδίου Ανάν»: Μήπως να αναγνωρίσουμε και επίσημα το ψευδοκράτος του Ντενκτάς για να «τελειώνουμε» μια ώρα αρχύτερα, «φίλοι»;..

***

ΥΓ: Σε ένα σημείο έχει δίκιο η «Απογευματινή». Οτι σε όλο το κύριο άρθρο της αντιμετωπίζει το ΚΚΕ ωσάν να ήταν αυτό αξιωματική αντιπολίτευση στην Ελλάδα. Και έχει - επαναλαμβάνουμε - δίκιο. Στην Ελλάδα, υπάρχει πράγματι αντιπολίτευση. Το ΚΚΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χτύπημα στη μόρφωση (2010-07-30 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2005-01-29 00:00:00.0)
...και τα ΜΜΕ (2004-04-20 00:00:00.0)
Σημάδια... ζαλάδας (2004-04-03 00:00:00.0)
Αγριο εκβιασμό συνειδήσεων σχεδιάζει η κυβέρνηση (2001-12-01 00:00:00.0)
Βάζουν μπρος το σχέδιο κλωνοποίησης ανθρώπου! (2001-08-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ