Τρίτη 20 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... και τα ΜΜΕ

Την περασμένη Παρασκευή, κλήθηκαν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για «ενημέρωση», και μάλιστα κατά μόνας, όλοι οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι - Ελληνες, Τούρκοι και Κύπριοι - στην Ουάσιγκτον. Σύμφωνα με όσα έλεγε ο Αλ. Παπαχελάς, έχοντας πολυετή εμπειρία ανταποκριτή στις ΗΠΑ, κάτι τέτοιο έχει να γίνει πάρα πολλά χρόνια και φανερώνει το τεράστιο ενδιαφέρον του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το βάρος που ρίχνει προσωπικά ο Κ. Πάουελ στην προώθηση και επιβολή του «σχεδίου Ανάν».

Την ίδια μέρα, όπως και τις αμέσως επόμενες, τα μεγάλα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια και αρκετές εφημερίδες φιλοξένησαν συνεντεύξεις του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών. Το περιεχόμενό τους ήταν παντού το ίδιο: Το «σχέδιο Ανάν» αποτελεί τη μεγάλη και ύστατη ευκαιρία για λύση του Κυπριακού. Το «ναι» αποτελεί μονόδρομο, για Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, ενώ οι ΗΠΑ παρέχουν κάθε λογής εγγυήσεις για την πιστή εφαρμογή του. Το ενδεχόμενο του «όχι» καλύτερα να μην το συζητάμε. Σε μια τέτοια περίπτωση όλα είναι ανοιχτά... (άρα, ακόμη και ο όλεθρος...).

ΥΓ: Κατά τ' άλλα, ο αποκλεισμός του ΚΚΕ από τους τηλεοπτικούς σταθμούς και, ιδιαίτερα, από τις εκπομπές της πρώτης ζώνης ακροαματικότητας συνεχίζεται αμείωτος. Εκτός των άλλων, η ενδεχόμενη εμφάνιση των κομμουνιστών στις τηλεοπτικές οθόνες μπορεί να δυσαρεστήσει και τον κ. Πάουελ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ