Τρίτη 20 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ενόχληση της εξουσίας

Γρηγοριάδης Κώστας

Την αντίθεσή του στην παραμονή του μνημείου που έστησαν στα Τέμπη οι γονείς των 21 μαθητών από το Μακροχώρι Ημαθίας, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στο φοβερό τροχαίο δυστύχημα που έγινε εκεί πριν ένα χρόνο, εξέφρασε ο νέος περιφερειάρχης Θεσσαλίας. Ο Φ. Γκούπας, χρησιμοποιώντας το σαθρό και, εν πολλοίς, γελοίο επιχείρημα ότι η παρουσία του μνημείου θ' αποσπά την προσοχή των διερχομένων οδηγών, δημιουργώντας κινδύνους νέων τροχαίων ατυχημάτων, επιχειρεί ν' απομακρύνει από τον τόπο του δυστυχήματος κάτι το οποίο θυμίζει τι και γιατί έγινε εκεί, αλλά και καταγγέλλει ποιος ευθύνεται για το έγκλημα.

Στη μαρμάρινη πλάκα του μνημείου αναγράφεται ότι «σ' αυτό το σημείο, με ευθύνη της Πολιτείας και στο βωμό του κέρδους, θυσιάστηκαν 21 μαθητές της Α' Τάξης του Λυκείου Μακροχωρίου». Μια αλήθεια την οποία φαίνεται ότι δεν αντέχει ο νέος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κι αναρωτιώμαστε αν η ενόχλησή του αφορά μόνο τον ίδιο ή αν υλοποιεί κυβερνητική εντολή.

Πάντως, δεν ξεκίνησε καλά τη θητεία του ο Φ. Γκούπας και καλό θα ήταν, αντί να εκφράζει την ενόχληση της εξουσίας για το δημόσιο καταλογισμό των ευθυνών της, να «πιέσει», όπου κι όπως μπορεί, για την άμεση υλοποίηση της πρόσφατης δέσμευσης του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιά, ότι θα προχωρήσει και θα ολοκληρωθεί, γρήγορα, η κατασκευή της σήραγγας των Τεμπών, ώστε να μην ξαναθρηνήσουμε θύματα σ' αυτό το σημείο - καρμανιόλα της Εθνικής Οδού...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ