Τρίτη 20 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Ο «εγγυητής» Πάουελ

«Εγγυόμαστε την ασφάλεια της ενωμένης Κύπρου» (!), διαφήμιζε με πρωτοσέλιδο τίτλο την πραμάτεια του το προχτεσινό «Βήμα της Κυριακής». Οσο για τον «εγγυητή», πρόκειται για άτομο... υπεράνω πάσης υποψίας: Ο κ. Κόλιν Πάουελ. Γνωστός όχι μόνο ως πολύ καλός φίλος του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και από την άθλια παράστασή του στον ΟΗΕ, όταν «αποκάλυπτε» τα «στοιχεία» για τα όπλα μαζικής καταστροφής του Ιράκ...

* * *

Τώρα, ο κ.Πάουελ, μετά από εκείνες τις «εγγυήσεις» προς την... ανθρωπότητα, ανέλαβε να παράσχει «εγγυήσεις» ειδικά στην Κύπρο, ότι θα είναι οι ΗΠΑ που θα «σώσουν» το νησί από τη διχοτόμηση του «σχεδίου Ανάν»! Απαραίτητη προϋπόθεση: Να πουν οι Κύπριοι «ναι»...

* * *

Το άθλιο της προπαγάνδας και των εκβιασμών είναι αυταπόδεικτο. Και μόνο ότι ο Πάουελ τρέχει δεξιά κι αριστερά σαν τελάλης του «ναι» (χτες έδωσε άλλη συνέντευξη στα «Νέα») είναι ασφαλής εγγύηση γιατί οι Κύπριοι πρέπει να απαντήσουν με ένα βροντερό «ΟΧΙ». Πάντως, η νέα αυτή αμερικανική «βοήθεια», μας θύμισε το εξής γεγονός: Ηταν Γενάρης του 2002 - περίοδος δηλαδή κατά την οποία «ψηνόταν» το «σχέδιο Ανάν» - όταν οι ΗΠΑ έστειλαν σαφές μήνυμα προς την Κύπρο: Οχι μόνο εγκαινίασαν γραφείο της αμερικανικής πρεσβείας στα Κατεχόμενα, αλλά διοργάνωσαν και... δεξίωση για να γιορτάσουν αυτή την ιδιότυπη «αναγνώριση» του «Αττίλα»!

* * *

Το σημαντικότερο εκείνης της υπόθεσης είναι τούτο: Στις παραστάσεις της τότε κυπριακής κυβέρνησης προς την αμερικανική πρεσβεία στη Λευκωσία, με τις οποίες η Κύπρος ζητούσε διευκρινίσεις για τη στάση των ΗΠΑ, οι Αμερικάνοι περιορίστηκαν σε μια και μόνη ανακοίνωση. Ξέρετε τι έλεγε; Οτι δε συνέβη και τίποτα σπουδαίο, ότι η δεξίωση (!) δόθηκε με την ευκαιρία των εγκαινίων των «νέων» (!) γραφείων των Αμερικανών στα Κατεχόμενα, τα οποία «απλώς» μετεγκαταστάθηκαν σε νέα κτίρια, αφού οι ΗΠΑ διατηρούσαν πολύ καιρό πριν γραφεία «στη Βόρεια Κύπρο»!

* * *

Αυτή η τελευταία φράση της ανακοίνωσης ήταν και η σημαντικότερη: Για τους Αμερικανούς, σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, δεν υπήρχε (και δεν υπάρχει) κατεχόμενη Κύπρος! Υπάρχει, απλώς, η «Βόρεια Κύπρος»! Στην οποία έχουν και πρεσβευτική παρουσία! Και όπου διοργανώνουν και δεξιώσεις!

* * *

Αυτοί είναι οι «εγγυητές»!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απανωτές επαφές και παρεμβάσεις ισχυρών ιμπεριαλιστικών επιτελείων (2016-11-16 00:00:00.0)
Επίσημες επισκέψεις Λαβρόφ και Κέρι (2015-12-04 00:00:00.0)
Δεξίωση με τους Τούρκους επιτελάρχες (2015-11-10 00:00:00.0)
Ετοιμάζεται αλλαγή βάρδιας (2003-10-28 00:00:00.0)
Παρέμβαση των ΗΠΑ ζητά η κυπριακή κυβέρνηση (2003-06-12 00:00:00.0)
Χαμηλώνουν οι τόνοι για τη δολοφονία του Στ. Χάρπα (1999-09-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ