Τρίτη 20 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα εγγυημένα...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Ε, ΜΕΤΑ τις τελευταίες εξελίξεις για το Κυπριακό στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, και οι πλέον δύσπιστοι πρέπει να έχουν πειστεί ότι τα όσα γίνονται καμιά σχέση δεν έχουν με αγωνία για το μέλλον της Κύπρου και την επανένωσή της, την ειρήνη στην περιοχή και όλα όσα μας λένε οι Πάουελ και Φερχόιγκεν, όπως και τα κάθε λογής «παπαγαλάκια» τους.

Οι - όποιες - αντιπαραθέσεις μεταξύ Αμερικανο-Βρετανών και Ρωσίας, Γαλλίας και Κίνας είναι η ...ζωντανή απόδειξη ότι άλλα παιγνίδια παίζονται, άλλα σχέδια υλοποιούνται και όποιος εξετάζει το σχέδιο Ανάν μόνο με γνώμονα τις επιμέρους προβλέψεις του, βλέπει το δέντρο και χάνει το δάσος.

Τελικά, όταν οι αντιθέσεις οξύνονται, τίποτε δεν μπορεί να μείνει κρυφό. Τα συμφέροντα βγαίνουν στη φόρα και φυσικά ...εκτίθενται ανεπανόρθωτα όσοι επέμεναν να παρουσιάζουν αυτήν την υπόθεση ως εξέλιξη, που κίνησε η «ελληνική εξωτερική πολιτική».

ΕΔΩ Μίλερ, εκεί Μίλερ, παντού Μίλερ! Οποια πέτρα κι αν σηκώσεις τελευταία, τον Αμερικανό πρεσβευτή βρίσκεις από κάτω. Λες και με τις απανωτές συναντήσεις του, με κυβερνώντες, αντιπολιτευόμενους και χτες με την πρόεδρο της Βουλής, θέλει να μας θυμίζει ότι «είναι εδώ»...

Οχι, φυσικά, πως ο αμερικανικός παράγοντας έλειπε ποτέ από οποιαδήποτε εξέλιξη στην Ελλάδα. Οταν, όμως, δείχνει αποφασισμένος να τονίσει την παρουσία του, μάλλον είναι μια παραπάνω απόδειξη για το πού ολισθαίνουμε.

Ο,τι κι αν κάνουν όμως, θα τους λυπήσουμε. Σ' αυτήν τη χώρα «δε μασάμε» ούτε από «αντιτρομοκρατικά δόγματα», ούτε από «χρηματοδοτήσεις» στην Κύπρο, ούτε από «συμπαράσταση» πέραν του Ατλαντικού. Δυστυχώς (γι' αυτούς) ακόμη μπορούμε και κρίνουμε.

ΝΕΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ της ΔΟΕ από χτες σε εξέλιξη, με τον Ντένις Οσβαλντ επικεφαλής. Οπως καταλαβαίνετε, για τις επόμενες μέρες, Σουφλιάς και Βενιζέλος ακονίζουν, ήδη, τις ...καταγγελίες τους, μια και θα περάσουμε άλλη μια βδομάδα ...Ολυμπιακής σκανδαλολογίας. Βοήθειά μας...


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ