Τρίτη 20 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Υπερασπίζονται τις αντιλαϊκές επιλογές τους

Την οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ που μοναδικό στόχο είχε τη διασφάλιση και τη διεύρυνση των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου, υπερασπίστηκε χτες με δηλώσεις του ο Συντονιστής για τη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων του ΠΑΣΟΚ Θ. Πάγκαλος.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ με δηλώσεις του αμέσως μετά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή με τη συμμετοχή του Γ. Παπανδρέου και κορυφαίων στελεχών του κόμματος, φανέρωσε ξεκάθαρα ότι η αντιπολιτευτική τακτική του ΠΑΣΟΚ, θα... συνδράμει τα μέγιστα προκειμένου να συνεχιστεί η αντιλαϊκή επίθεση. Η σύσκεψη έγινε στα πλαίσια της προετοιμασίας των στελεχών του ΠΑΣΟΚ για την προ ημερεσίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία, που ζήτησε ο πρωθυπουργός.

«Πιστεύουμε ότι η ελληνική οικονομία είναι εύρωστη, ότι έχει δυνάμεις για το μέλλον, αλλά δυστυχώς αδέξιοι και αντιφατικοί χειρισμοί της κυβέρνησης, δημιουργούν έντονη ανησυχία στους επενδυτές, τους επιχειρηματίες». Αυτό δήλωσε χαρακτηριστικά ο Θ. Πάγκαλος, ο οποίος ουσιαστικά κρίνοντας την οικονομική κατάσταση της χώρας από τη σκοπιά των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρηματιών, τη χαρακτήρισε...«εύρωστη»!

Βέβαια, ο ίδιος, εντελώς δημαγωγικά... θυμήθηκε και τα λαϊκά στρώματα τα οποία όπως είπε με τους χειρισμούς της η κυβέρνηση τους έχει δημιουργήσει «μια αίσθηση αγωνίας και αβεβαιότητας»...

Ο Θ. Πάγκαλος αποδεικνύοντας συγχρόνως την απόλυτη ταύτιση της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ μ' αυτή της ΝΔ, περιόρισε την κριτική του απέναντι στην κυβέρνηση στις διαχειριστικές της ικανότητες. Παράλληλα, με τις δηλώσεις του απέδειξε περίτρανα ότι η αντιπαράθεση του δικομματισμού θα ακολουθήσει την πεπατημένη. Θα περιοριστεί δηλαδή στην ανταλλαγή χαρακτηρισμών και αριθμητικών στοιχείων.

Σ' αυτήν ακριβώς τη γραμμή, ο Θ. Πάγκαλος κάλεσε χτες τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους για το εάν «η οικονομία είναι καταστροφική», οπότε, όπως είπε, ο Κ. Καραμανλής «θα πρέπει να διαψεύσει όλους τους Διεθνείς Οργανισμούς και όλα τα στοιχεία που οι Διεθνείς Οργανισμοί δέχονται». Μάλιστα, θέλοντας να ισχυροποιήσει τη θέση του υποστήριξε: «Πρέπει να αποφασίσουν, εάν η οικονομία είναι χάλια τότε θα πρέπει να μας εξηγήσουν πώς υπεσχέθησαν τόσα πολλά σε τόσο πολλούς στην προεκλογική περίοδο»... Ο Θ. Πάγκαλος, επιμελώς παρέλειψε βέβαια να σχολιάσει την ίδια ακριβώς δημαγωγική προεκλογική τακτική που ακολούθησε και το ΠΑΣΟΚ.

Μπροστά στις ευρωεκλογές και το συνέδριο

Εξάλλου στο ΠΑΣΟΚ ίσως και εντός της βδομάδας, θα οριστικοποιηθούν οι διαδικασίες για τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου. Η πρόταση του Γ. Παπανδρέου για ανάδειξη όλων των υποψηφίων με εσωκομματικές εκλογές, μάλλον θα περιοριστεί σε ανάδειξη των περισσότερων από την ηγεσία του κόμματος και των υπόλοιπων από την εσωκομματική κάλπη.

Οσο για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, άμεσα αναμένεται να συγκροτηθεί το Εθνικό Συμβούλιο Ανασυγκρότησης που θα αναλάβει την προετοιμασία του συνεδρίου για το Νοέμβρη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πέθανε ο Θ. Πάγκαλος (2023-06-01 00:00:00.0)
Συμφωνεί με την Ντόρα ο Θ. Πάγκαλος (2007-04-28 00:00:00.0)
Νέα πυρά Πάγκαλου μέσω... επιστολής (2003-08-07 00:00:00.0)
Τους πρέπει... (1998-11-06 00:00:00.0)
"Αντιδράσεις" στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ (1997-10-21 00:00:00.0)
Διαμάχη για τον Α. Παπανδρέου (1996-03-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ