Σάββατο 23 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Διαμάχη για τον Α. Παπανδρέου

Σε πεδίο εσωκομματικής αντιπαράθεσης στο κυβερνών κόμμα εξελίσσεται ο ρόλος του Α. Παπανδρέου στα εσωκομματικά πράγματα. Τα σενάρια και οι αντιπαραθέσεις φούντωσαν την επομένη της επιστροφής του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο σπίτι του. Οι λεγόμενοι προεδρικοί και προσκείμενοι στον Α. Παπανδρέου προσβλέπουν σε ένα ενεργό ρόλο του Α. Παπανδρέου ενόψει του συνεδρίου, ώστε να βελτιωθούν οι εσωκομματικοί συσχετισμοί προς όφελός τους, ενώ οι προσκείμενοι στον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη,επιφυλάσσουν ένα ρόλο "συμβόλου ενότητας" στον πρώην πρωθυπουργό.

Στα πλαίσια αυτά η αντιπαράθεση εστιάζεται προς το παρόν στην ανάγκη ανάδειξης αντιπροέδρου ή μη από το συνέδριο. Οι προσκείμενοι στον Κ. Σημίτη δεν επιθυμούν εκλογή αντιπροέδρου, ενώ οι "προεδρικοί" παραπέμπουν τη λήψη αποφάσεων για αργότερα, προσδοκώντας βελτίωση της υγείας του Α. Παπανδρέου, στον οποίο αναθέτουν και τη λήψη της απόφασης.

Το θέμα του αντιπροέδρου συζητήθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ, μετά το τέλος της οποίας ο γραμματέας της ΚΕ, Κ. Σκανδαλίδης,δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση αλλά μια πρόταση της ΚΕ προς τις οργανώσεις για τις καταστατικές αλλαγές. Ενώ για το ρόλο του Α. Παπανδρέου δήλωσε ότι θα αποφασίσει μόνος του πώς θα παίξει καλύτερα το ρόλο του προέδρου του κινήματος.

Στη συνεδρίαση του ΕΓ ορισμένα μέλη του (Βενιζέλος, Σκανδαλίδης κ.ά.) επέκριναν τις δηλώσεις και τους χειρισμούς του Θ. Πάγκαλου για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, ενώ ο Γερ. Αρσένης επανέλαβε την πρότασή του να γίνει συζήτηση στα όργανα κόμματος και κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ