Σάββατο 23 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Στις 12 Μάη, η πορεία στη μνήμη του Λαμπράκη

Από την Κερασίτσα Αρκαδίας θα ξεκινήσουν οι ειρηνοδρόμοι

Για μια ακόμα χρόνια φέτος θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη Πορεία Ειρήνης στη μνήμη του αγωνιστή της Ειρήνης, Γρηγόρη Λαμπράκη, η οποία θα ξεκινήσει από τη γενέτειρά του Κερασίτσα Αρκαδίας στις 12 του Μάη.

Αυτό αποφασίστηκε μεταξύ άλλων στη σύσκεψη των Τοπικών Επιτροπών Ειρήνης της Πελοποννήσου, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή της ΕΕΔΥΕ, χτες στην Τρίπολη. Θέμα της σύσκεψης ήταν ο συνολικός συντονισμός και η δράση του Κινήματος Ειρήνης στην Πελοπόννησο, στα πλαίσια του 10ήμερου Ειρήνης που διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ, από τις 10 μέχρι τις 20 του Μάη.

Στη χτεσινή σύσκεψη παραβρέθηκε ο γενικός γραμματέας της ΕΕΔΥΕ, Θανάσης Παφίλης, που τόνισε ότι "ο αγώνας για την ειρήνη είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρος και αναγκαίος, γιατί η ανθρωπότητα διανύει την πιο κρίσιμη φάση της ιστορίας της. Η Νέα Τάξη Πραγμάτων με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση, καταπατώντας κάθε έννοια διεθνών κανόνων δικαίου, επιδιώκει την επιβολή της παγκόσμιας κυριαρχίας των δυνάμεων αυτών και των τεράστιων οικονομικών συγκροτημάτων που εκμεταλλεύονται όλους τους λαούς. Η ΕΕΔΥΕ κι ολόκληρο το φιλειρηνικό κίνημα πρέπει να αγωνιστούν αποφασιστικά για να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος που σημαδεύει το ειρηνικό μέλλον του λαού μας και της ανθρωπότητας. Μέσα σε αυτό το κλίμα καλούνται και οι Επιτροπές Ειρήνης να δώσουν το δικό τους αγωνιστικό "παρών"".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ