Σάββατο 23 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συγχορδία υποκρισίας

Πριν ελάχιστες μόνο μέρες, στη διάρκεια της προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και της Πολιτικής Ανοιξης, συμφώνησαν σε όλα τα βασικά σημεία, τα σχετικά με τη Διακυβερνητική Διάσκεψη και τις βασικές κατευθύνσεις της ελληνικής οικονομίας, όπως αυτές ορίζονται από το πρόγραμμα της δήθεν σύγκλισης.

Χτες, έγινε μια ακόμη προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση. Το θέμα τη φορά αυτή ήταν η πορεία της οικονομίας της χώρας. Και, ω του θαύματος, τόσο ο αρχηγός της ΝΔ όσο και ο αρχηγός της Πολιτικής Ανοιξης εμφανίστηκαν να διαφωνούν ριζικά και κατηγορηματικά, με την ασκούμενη από την κυβέρνηση οικονομική πολιτική!

Και τι δεν είπαν... Για τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους άνεργους, τους φτωχούς γεωργούς και κτηνοτρόφους, τους επαγγελματοβιοτέχνες, που βλέπουν με οδύνη να πέφτει συνεχώς ο τζίρος των καταστημάτων τους, κλπ., κλπ.

Μα, θα πείτε, όλ' αυτά και άλλα πολλά παρόμοια, δεν αποτελούν τις συνέπειες της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής, δηλαδή των κατευθύνσεων του προγράμματος "σύγκλισης"; Πώς τότε συμφωνούν στο ένα και διαφωνούν στο άλλο;

Δίκιο έχετε, αλλά πρέπει να σας υπενθυμίσουμε, πως τόσο η κυβέρνηση, όσο και οι δήθεν αντιπολιτευόμενοι δικομματικοί εταίροι της, δεν έχουν ποτέ πει, ότι διαφωνούν με τη δημαγωγία, την υποκρισία και τη διγλωσσία...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ