Σάββατο 23 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
Κόλπος Καλλονής

Μπορεί η υπόθεση της απαγόρευσης, για ένα χρόνο, της οστρακοαλιείας στον κόλπο Καλλονής να πέρασε από σαράντα κύματα, είχε όμως θετική κατάληξη όπως είχαμε γράψει. Να όμως που κάποιοι "εκσυγχρονιστές" (σ. σ. στην περίπτωσή μας ο υφυπουργός Γεωργίας Μπαλτάς)ανοίγουν ξανά τη συζήτηση παρά την απόφαση(και) της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Οπως διαβάσαμε σε τοπική εφημερίδα, συγκάλεσε σύσκεψη για να εξετάσει τα προβλήματα που προέκυψαν με την απόφαση της ετήσιας αγρανάπαυσης. Ψιλά γράμματα για ένα "σοσιαλιστή", οι αποφάσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι υπάρχουσες επιστημονικές μελέτες. Ισως κάποιοι αναρωτηθούν πότε τις σεβάστηκαν και δε θα έχουν άδικο. Μόνο όταν εξυπηρετούν τα στενά τους κομματικά οφέλη ή κάποιων που στηρίζουν. Οπως στην περίπτωσή μας, δηλαδή.

ΟΙΚΟΑΛΙΕΥΜΑΤΑ

Αναξιοκρατία και προκλητικότητα

Και μια και μιλάμε για τη Λέσβο, αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του ΚΚΕ και η ανακοίνωση του πανελλήνιου συλλόγου αρχαιολόγων για τα όσα συμβαίνουν στο υπό κατασκευή Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Και ναι μεν το διορισμένο ΔΣ του μουσείου στηρίζει το διευθυντή του - τίποτα το περίεργο - δε λέει κουβέντα όμως, ούτε για το μισθό - πρόκληση που του έδωσαν κάποιοι χουβαρντάδες από το ΥΠΠΟ, ούτε πολύ περισσότερο για τα τυπικά του προσόντα και τον τρόπο επιλογής του. Κι όσο αυτό δε γίνεται, παραμένουν εκτεθειμένοι. Τώρα για τις "σκοπιμότητες που υποκρύπτονται", ανήκουν στη σφαίρα των παραμυθιών με τους κακούς λύκους.

Το καλό να γράφεται

Παραφράζοντας τον Ροϊδη, ο πανεπιστημιακός (και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ) Κ. Σοφούλης έγραψε για το συνάδελφό του στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου Ν. Μάργαρη "Εκαστος τόπος έχει την πληγήν του. Η Αγγλία την ομίχλην, η Βλαχία τας ακρίδας και η Μυτιλήνη... τον Μάργαρην". Το μόνο που δε μας είπε ο κ. καθηγητής είναι ο τρόπος θεραπείας της επούλωσης των "τοπικών πληγών".

Μαυρότρυπα αθλιοτήτων συνέχεια

Το άκρον άωτον της αθλιότητας. Από ποιον άλλον; Από το γνωστό μαυρότρυπα. Μαθήματα για την πιθανή κακοποίηση του Οδ. Ελύτη από τα ΜΜΕ, τη μέρα της κηδείας του. Την ίδια στιγμή ο ίδιος στον οχετό του (κάποιοι τα ονομάζουν σχόλια), μιλά υποτιμητικά για τον Ν. Χικμέτ και δεν ξεχνά να αναφερθεί και στους Αλβανούς. Και μόνο ότι τολμά να αναφέρει τον ποιητή, αποτελεί ύβρη.

ΑΝΤΙ - γενέθλια

Ξεπέρασε τα 600 τεύχη το δεκαπενθήμερο περιοδικό ΑΝΤΙ, γεγονός σημαντικό, αν συσχετιστεί με την κουρελαρία και τη μονοσύλλαβη κουλτούρα του περιοδικού μας Τύπου. Από τη στήλη πολλές ευχές και περισσότερες συζητήσεις για την Αριστερά.

ΚΑΙ ΟΙΚΟΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Ιστορίες απ' τη χώρα της Αλφα Βήτα, εκδ. ΔΕΛΦΙΝΙ

Μ' ένα πρωτότυπο τρόπο η Λ. Τριάντου φέρνει σε επαφή τα μικρά παιδιά με την αλφάβητο. Στη χώρα της Αλφα Βήτα ζει μια όμορφη, στρουμπουλή κυρά, ηΟρθογραφία, που έχει πάρα πολλά παιδιά, όλα ένα κι ένα... Μέσα από μικρές περιπέτειες, τα παιδιά γνωρίζουν τα γράμματα και τα αποτυπώνουν ευχάριστα. Ολο και πληθαίνουν τα πολύ καλά παιδικά βιβλία κι όλο μεγαλώνουν τα ερωτηματικά προς το μονίμως ευρισκόμενο εν υπνώσει υπουργείο Παιδείας. Γιατί δεν αγοράζετε τα δικαιώματα τέτοιων δουλιών για να 'χουν τη δυνατότητα όλοι οι μαθητές να τα απολαύσουν; Γιατί επιμένετε σε αναθέσεις συγγραφής που τις περισσότερες φορές είναι αμφιλεγόμενες ως προς τα κριτήρια επιλογής και αποτυχημένες, ως μέτριες, ως προς το αποτέλεσμα; Μήπως τα σχολικά βιβλία και κυρίως αυτά της προσχολικής ηλικίας και της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα πρέπει να αντιμετωπιστούν διαφορετικά; Εκτός κι αν κάτι τέτοιο αποκλείεται από το... εκσυγχρονιστικό πρόγραμμα του Κινήματος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το σημερινό πρόγραμμα (2012-09-08 00:00:00.0)
Μέρα παιδικού βιβλίου (2012-03-31 00:00:00.0)
Δανοί αγόρασαν ...Γερμανούς (2008-01-08 00:00:00.0)
Crash (2005-09-22 00:00:00.0)
... η «ισχυρή Ελλάδα» (2000-11-12 00:00:00.0)
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ (1996-12-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ