Σάββατο 23 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Περιμένουμε

Τη μη ύπαρξη Συμφώνου Φιλίας και Συνεργασίας με την Αλβανία επικαλούνταν πολλές φορές μέχρι τώρα οι εκάστοτε υπουργοί, για να δικαιολογούν την άρνησή τους να προχωρήσουν στην ψήφιση νομοσχεδίου, που θα νομιμοποιεί τους αλλοδαπούς εργαζόμενους στη χώρα μας. Σε μια φάση, μάλιστα, είπαν ότι προωθούν νομοσχέδιο, αλλά χωρίς να περιλαμβάνουν τους Αλβανούς, λόγω αυτής ακριβώς της εκκρεμότητας. Πρόσφατα από τον σημερινό υπουργό Εργασίας αποκαλύφθηκε ότι ΔΕΝ υπάρχει καν το σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο έλεγε πως είχε έτοιμο ο προκάτοχός του!

Προχτές στην Αλβανία οι υπουργοί Εξωτερικών των δυο χωρών υπέγραψαν το Σύμφωνο Φιλίας και Συνεργασίας, όπου αναφέρεται μεταξύ άλλων πως το κάθε συμβαλλόμενο μέρος θα εξασφαλίσει στους πολίτες του άλλου, που διαμένουν και εργάζονται νόμιμα στο έδαφός του, τα εργασιακά τους δικαιώματα σύμφωνα με την εσωτερική νομοθεσία και τις διεθνείς υποχρεώσεις του.

Για να δούμε, λοιπόν, τι θα γίνει με το νομοσχέδιο - "φάντασμα". Θα εμφανιστεί ποτέ, και αν εμφανιστεί τι "μέρος του λόγου" θα είναι; Θα βάζει τις βάσεις για την πάταξη του εφιάλτη της "μαύρης" εργασίας ή θα βάζει "κεφαλιάτικο" στους μετανάστες, όπως είχε δηλώσει ο πρώην υπουργός Εργασίας;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ