Τρίτη 20 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ Ο ΕΛΙΓΜΟΣ

ΤΟ ΔΟΛΩΜΑ «Τρία αιτήματα που διασφαλίζουν περισσότερο την προτεινόμενη λύση στο Κυπριακό υποβάλλει σήμερα προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Ανάν, για το Κυπριακό, μεταξύ των οποίων να υιοθετήσει το ΣΑ την προτεινόμενη λύση και να μετατραπεί η "Ειρηνευτική Δύναμη" του ΟΗΕ σε "Ειρηνευτική Αποστολή" στην Κύπρο» (Του Νίκου Σταυρουλάκη από την «Απογευματινή»).

Ο ΣΤΟΧΟΣ «Για να υποστηρίξει το ΑΚΕΛ το "ναι" και να υπάρξουν έστω και αμυδρές ελπίδες αποδοχής του σχεδίου Ανάν, θα πρέπει να υπάρξουν εγγυήσεις: 1) από το Συμβούλιο Ασφαλείας (με δεσμευτικό ψήφισμα που θα βασίζεται στο κεφάλαιο 7 του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ, και όχι στο στερούμενο μηχανισμών επιβολής άρθρο 2 του πρώτου κεφαλαίου, το οποίο επικαλείται ο κ. Ανάν) και 2) από την ΕΕ, η οποία θα μπορούσε να συναρτήσει τις σχέσεις της με την Τουρκία από την πιστή εφαρμογή της λύσης» (Του Αθανάσιου Ελλις από τα «Νέα»).

Ο ΜΥΘΟΣ «Αποδεικνύεται από τα παραδείγματα του παρελθόντος και για την Κύπρο, ότι τα "ψηφίσματα εγγυήσεων" είναι ένας μύθος και τίποτε περισσότερο. Η ύστατη προσπάθεια του Κόφι Ανάν είναι ένας ελιγμός, που μάλλον δε θα ανατρέψει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, από το ίδιο το σχέδιο Ανάν, το οποίο δεν πείθει ότι είναι δίκαιο, λειτουργικό και βιώσιμο και δεν παρέχει, από μόνο του, τις απαιτούμενες διασφαλίσεις» (Από το κύριο άρθρο της «Ελευθεροτυπίας).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ