Σάββατο 10 Απρίλη 2004 - Κυριακή 11 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ουσιαστικές διαφορές

Επειδή, ορισμένοι αρθρογράφοι και αναλυτές επιμένουν, χαρακτηρίζοντας το «σχέδιο Ανάν» ως πρωτοβουλία του ΟΗΕ και, επομένως, πρέπει να γίνει αποδεκτό, ξανασημειώνουμε, ότι υπάρχουν μερικές λεπτές, αλλά πολύ ουσιαστικές διαφορές. Το διαβόητο «σχέδιο» ήταν το αποτέλεσμα μιας πρωτοβουλίας του ΓΓ του ΟΗΕ, Κ. Ανάν. Μέχρι σήμερα, το περιεχόμενο του σχεδίου δεν έχει εγκριθεί από κανένα όργανο του Οργανισμού, ούτε από το Συμβούλιο Ασφαλείας (ΣΑ). Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το γεγονός, πως την περασμένη βδομάδα και αμέσως μετά τη Λουκέρνη, ο Κ. Ανάν δεν πέτυχε την έγκριση του σχεδίου του στην αντίστοιχη συνεδρίαση του ΣΑ.

Και, πέρα απ' αυτά, ακόμη και ο πλέον ανίδεος, περί του Κυπριακού, εάν διαβάσει τις σχετικές με το πρόβλημα αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπως και τις - υπό την αιγίδα του ΟΗΕ - συμφωνίες Κορυφής 1977 - '79, από τη μια και από την άλλη το «σχέδιο Ανάν», πολύ εύκολα θα καταλήξει στο συμπέρασμα, ότι κινούνται σε αντίθετες κατευθύνσεις.

Οσοι, λοιπόν, θέλουν σώνει και καλά να ταυτίσουν το «σχέδιο Ανάν» με τον ΟΗΕ, ας αναφέρουν και τα παραπάνω, ώστε ο καθένας να βγάζει τα συμπεράσματά του, έχοντας όλα τα στοιχεία υπόψη του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ